PRIDRUŽILI SE HSU-U

Mladi SDP-ovci peticijom protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog

22.04.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Forum mladih SDP-a izvijestio je u petak da se u duhu međugeneracijske solidarnosti pridružuje Hrvatskoj stranci umirovljenika i od subote diljem Hrvatske započinje s prikupljanjem potpisa protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja

'Forum mladih se oštro protivi ovakvoj mjeri Ministarstva zdravlja i naglašava kako je neprihvatljivo povećanje police dopunskog osiguranja. Zaštitit ćemo socijalna prava najslabijih, jer se očito bogati znaju snaći', navode u priopćenju.

Ističu da je saniranje dugova HZZO-a iz džepa građana povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja kršenje dostupnosti kao jednog od temeljnih načela zdravstvene zaštite.

'Dopunsko osiguranje ponajviše koriste osobe starije životne dobi s najčešće nižim primanjima, poput mirovine, stoga ova mjera najviše pogađa one kojima je cjelovita i potpuna skrb prijeko potrebna. Također, ovakva mjera otvara mogućnost priljeva osiguranika privatnim osiguravajućim društvima, a novac koji se planira ovom mjerom uprihoditi nije dovoljan da se pokrije cijeli sustav dopunskog osiguranja, što je priznao i sam ministar. Prema tvrdnjama ministra, ovo je tek početak 'reformi' zdravstvenog sustava. No, povećanje cijene dopunskog osiguranja nije reforma', poručuje Forum mladih SDP-a.