bez nastave

Ministrica pozvala roditelje i učenike da prate web stranice škola u vrijeme štrajka

09.10.2019 u 14:32

Bionic
Reading

Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja, obratila se javnosti povodom sutrašnjeg štrajka u osnovnim i srednjim školama, nakon što je propao pokušaj mirenja Vlade i sindikata. Poručila je da je sigurnost učenika najvažnija i dodala kako se nastava neće moći odvijati u onim školama u kojima se bude štrajkalo, ali i kako se za vrijeme štrajka za djecu treba organizirati neka aktivnost

Zamolila je roditelje i učenike za razumijevanje i strpljenje te poručila da budu u kontaktu sa školama koje su dužne na svojim web stranicama objaviti sve potrebne informacije. Ravnatelji su, navela je, dobili upute kako postupati.

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic

'Najvažnije je da su vrata škola otvorena i da organiziraju odgojno-obrazovni ili neki drugi rad za djecu. Oni organiziraju prihvat djece u školama. Tamo gdje je štrajk, naravno, ne može biti nastave, ali sigurnost učenika je prioritet', kazala je ministrica.

Govoreći o neuspjelom procesu mirenja, kazala je kako je očekivala pozitivan rezultat.

'Ako proces mirenja završi štrajkom, naravno da sam ljuta i ne mogu reći da sam zadovoljna tim rezultatom. Nastavit ću se boriti', kazala je Divjak.