posljedice potresa

Milošević: Situacija je iznimno teška, važno je da svi dobiju pomoć

04.01.2021 u 14:54

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević u ponedjeljak je ustvrdio da je situacija na području nastradalom u potresu iznimno teška te najavio svoj doprinos u radu novog stožera s ciljem da svi stanovnici tih područja dobiju potrebnu pomoć

"Situacija je iznimno teška", ustvrdio je na sjednici Vlade Milošević koji je nakon potresa obišao područja Gline i Petrinje s okolnim selima, Hrvatsku Kostajnicu i općinu Dvor.

Milošević je izvijestio da je u kontaktu sa stanovnicima pokušao koordinirati intervenciju i pomoć, te je najavio svoj doprinos i u novom stožeru koji će će Vlada danas osnovati.

Cilj je, kaže, pružiti potrebnu pomoć svakom pogođenom selu i stanovniku, kako nitko ne bi bio zaobiđen i zaboravljen i kako bi im Vlada osigurala dostojanstven dom i život.

Milošević je ujedno zahvalio svim državnim službama koje su se maksimalno angažirale na sanaciji, humanitarnim organizacijama na terenu te građanima dobre volje koji nesebično pružaju pomoć unesrećenima.

  • +7
Potres u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL