mnogo pitanja

Ministar Horvat najavio istragu o kućama koje su se srušile u potresu, a obnovljene su nakon rata

04.01.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva Darko Horvat najavio je istragu o kućama koje su se urušile uslijed razornog potresa na području Petrinje, a obnovljene su nakon rata.

'Bit će istrage o obnavljanju kuća nakon rata koje su se urušile u potresu', izjavio je ministar graditeljstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade, javlja Dnevnik.hr.

Nije želio odgovoriti na pitanje koga će se istraživati niti komentirati činjenicu da je sadašnji sisačko-moslavački župan Ivo Žinić bio zadužen za obnovu tog područja od 1995. godine.

'Sjest ćemo s njima za stol… Zazivati bilo čiju odgovornost sada je bespredmetno do trenutka dok ne budemo sigurni što se događalo', kazao je Horvat.

Zakon o obnovi Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije bit će proširen Uredbom kako bi se mogle obnoviti Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija nakon potresa u prosincu.

Video: Davor Puklavec/PIXSELL

'Uredba je u završnoj fazi pripreme, bit će u četvrtak na sjednici Vlade. To će biti uredba sa zakonskom snagom koja će proširiti područje obnove. To je zakonodavni okvir da se dvije županije uključe u istu metodologiju obnove', kazao je ministar i najavio da će se dio Ministarstva preseliti u Sisak ili Petrinju zbog obnove.

Komentirao je i iznos novca dodijeljen Petrinji i Glini. Misli da je on 'pošten i fer'.

  • +57
Petrinja dan nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX