prijevremeni izbori za načelnika

Milna: Izborno povjerenstvo nema dojava o remećenju javnog reda

01.10.2018 u 15:37

Bionic
Reading

Općinsko izborno povjerenstvo (OIP) Milne nije dobilo nikakve prijave za remećenje javnog reda i mira, izjavila je u ponedjeljak predsjednica Povjerenstva Antonela Franulić komentirajući medijske napise kako se u nedjelju, na dan prijevremenih izbora za općinskog načelnika, tada još kandidatat, a sada SDP-ov načelnik Frane Lozić, na mjesnoj rivi verbalno sukobio s osnivačem lokalnog HDZ-a (82)

To je bilo na rivi, ni blizu biračkom mjestu u osnovnoj školi, objašnjava Franulić te dodaje kako je zadaća OIP-a brinuti se o redu na biračkom mjestu.

Slobodna Dalmacija na svom portalu piše da je osnivač lokalnog HDZ-a Ivo Marinović u nedjelju na rivi vikao na Lozića da je 'ukrao šest milijuna kuna, da je za zatvor, ne za izbore' te kako ga nije sram kandidirati se, nakon čega je nastalo 'komešanje'. 'Poletjela je i pepeljara. Dok HDZ-ovci tvrde da je došlo do naguravanja i fizičkog incidenta, Frane Lozić to kategorički negira', prenosi Slobodna.

Franolić odbacuje tvrdnje da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić dolaskom u Milnu u petak prekršio izbornu šutnju. U petak nije vrijedila izborna šutnja, kaže predsjednica OIP-a Milne i napominje da su uz Bernardića na Braču, gdje su održavani predizborni skupovi, bili i drugi političari.

U Milni su u nedjelju održani prijevremeni izbori za načelnika općine jer je bivši, HDZ-ov Viktor Maretić ljetos podnio ostavku iz osobnih razloga. Pobijedio je spomenuti Frane Lozić, koji je tu općinu vodio 15-ak godina i uz kojega se u medijima spominje nekoliko afera.