IZBORI 30. RUJNA

Tri kandidata bore se za upražnjeno mjesto načelnika Milne

14.09.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Za upražnjeno mjesto općinskog načelnika Milne pristigle su tri kandidature, doznaje se u petak u Općinskom izbornom povjerenstvu (OIP) te bračke općine koja će novog načelnika prijevremeno birati u nedjelju, 30. rujna, jer je bivši načelnik Viktor Maretić (HDZ) podnio ostavku

Noćas u ponoć istekao je, naime, rok u kojemu su u Općinsko izborno povjerenstvo morali prispjeti prijedlozi kandidatura za načelnika i njegova zamjenika, a OIP sada ima rok od 48 sati u kojemu treba sastaviti i objaviti zbirnu listu pravovaljanih kandidatura.

Za načelničko mjesto kandidirani su Branko Džimbeg (HDZ), koji je bio Maretićev zamjenik, Frane Lozić (SDP) i Nikola Buzolić, kandidat grupe birača.

Maretić je načelnik Milne bio oko godinu dana, izabran je u lipnju 2017. u drugom krugu lokalnih izbora, ostavku je podnio u srpnju ove godine zbog, kako je, naveo, osobnih razloga.

Milna je treća lokalna jedinica u kojoj se održavaju prijevremeni izbori, prije nje održani su u Orahovici i Muću, s tim da su tamošnji birači prijevremeno birali gradsko, odnosno općinsko vijeće.