uoči izbora

Milinović: Ako HDZ osigura 100 milijuna kuna za Liku, možemo razgovarati

26.02.2019 u 14:30

Bionic
Reading

Ličko-senjski župan Darko Milinović gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao situaciju u Lici.

Iako je lani isključen iz HDZ-a, ličko-senjskom županu Darku Milinoviću nije žao što je vodio pobunu u svojoj bivšoj stranci. 'To je tinjalo u meni godinu i pol, odnos središnjice prema ličko-senjskom HDZ-u, na čijem sam bio čelu. Nije to bio desant. Ja sam išao s 300 nezadovoljnih ljudi. Neka hrvatska javnost zna, ja nisam šest mjeseci u HDZ-u i još nema izbora, jer središnjica ne može oktroirati i odrediti da se postavi nekoga', kazao je Milinović za N1.

Nakon izbacivanja nije u kritikama štedio svoju bivšu stranku, no kod premijera Andreja Plenkovića imao j jednu ogradu. 'On je taj koji potpisuje, sigurno je on najodgovorniji i možda jedini odgovoran, samo smatram da nije imao prave informacije. Kad smo došli pred stranku rekli da ne dolazimo prosvjedovati protiv Andreja Plenkovića, nego da nam se ne sviđa što rade Gordan Jandroković i Lovro Kuščević. Ne sviđa nam se taj maćehinski odnos lokalnog HDZ-a prema Ličko-senjskoj županiji. Zbog nedonošenja proračuna lička županija izgubila je 90 milijuna kuna. Pitali su me je li moguća suradnja s HDZ-om, ako osiguraju 100 milijuna kuna iz proračuna, ja sam spreman razgovarati. Plenković je bio nedavno u Gospiću i govorio o suficitu državnog proračuna, što je odlično i pozdravljam. Suficit županijskog proračna je 5,3 milijuna kuna, prvi put u povijesti. Ja sam preuzeo županiju s 4,2 milijuna kuna duga, danas nema duga. SDP je rekao da je odličan proračun, ali iz principijelnih razloga ne mogu dignuti ruku za njega', kazao je Milinović.

  • +7
Darko Milinović osvrnuo se na izbacivanje iz HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

'Moja lista će biti pobjednik na ovim izborima i HDZ će doživjeti debakl na ovim izborima, nažalost. Ja sam dan prije objavio svoju listu, da ih motiviram da naprave svoju listu, tamo je bilo svađe i povišenih tonova, kad vide da ja imam 55 posto žena, oni stave samo sedam žena na listu. Plenković se ogradio od toga, rekao je da je to u domeni lokalnog HDZ-a', rekao je Milinović.

Komentirao je i sve češće posjete ministara Ličko-senjskoj županiji. 'Ja se ne mogu načuditi mojim prijateljima ministrima, to su moji prijatelji i ljudi koje znam 20 godina. Takvo što nisu radili ni ministri u vladi Zorana Milanovića. Oni na taj način ne poštuju odluku birača i građana, koji su odlučili da sam ja župan. I ja sam bio ministar, pa kad odem u Rijeku, javim se gradonačelniku i županu pa eventualno odem odraditi stranačke zadatke. Ćorić je bio dva-tri puta u Lici i ne javi se županu. Sramota je da HDZ-ovi ministri dolaze u Liku i ne jave se županu. Sramota je to što rade i na taj način uzrokuju podjele. Razdor ličko-senjskog HDZ-a uradio je lokalni HDZ', poručuje Milinović.