OTKRILI IZ SDP-a

Milanović u vili Costabella nije koristio catering

19.07.2016 u 15:19

Bionic
Reading

Zoran Milanović tijekom 2015. s obitelji je boravio u dva kraća perioda u vili Costabella, no nije koristio usluge cateringa, naime, Milanovićevi su sami kupovali i kuhali hranu, doznaje se od izvora u SDP-u

U SDP-u kažu da se troškovi reprezentacije u četiri godine Milanovićeva mandata u vili Costabella odnose isključivo na službene sastanke u organizaciji ili MUP-a ili Agencije za komercijalnu djelatnost, koja funkcionira u sklopu MUP-a.

Dobar dio tih sastanaka otpada i na sastanke s inozemnim delegacijama, doznaje se u SDP-u.

Napomenimo da u razne državne rezidencije tijekom cijele godine dolaze različite strane delegacije, no dok se poput posjeta Ban Ki-moona Brijunima za neki boravak delegacija zna, neke ne žele da se njihov posjet zabilježi u javnosti.

Ti radni sastanci neusporedivi su sa slučajem premijera u ostavci Tihomira Oreškovića, a on je u vilu Costabella došao na ljetovanje, kažu nam u SDP-u.

Vezano uz MUP-ovo priopćenje u kojem se spominje troškove reprezentacije još od 2009. godine doznajemo da je tek od 2012. vila Costabella uvedena kao mjesto troška.

Tko je od ministara u 90-ima kupio teretanu?

Bilo je ministara, kažu u SDP-u, koji su od 1995. koristili vilu u privatne svrhe. Neki raniji ministri su kupili i teretanu koja je kasnije završila kod specijalaca.

U SDP-u ukazuju i na nesrazmjer u MUP-ovim priopćenjima s obzirom na to da je MUP prvo rekao da ne može davati podatke o štićenim osobama da bi se potom pojavilo priopćenje o troškovima i poziv MUP-a da će medijima, ukoliko se najave, dati na uvid račune iz vile Costabella.

Da bi se opravdalo Oreškovićevo ljetovanje, sada se smjenjuje i Upravu AKD-a, tvrde u SDP-u. Obezglavljena je tvrtka od strateškog interesa, smijenjena je direktorica i spuštena na plaću od 6.000 kuna, a na članove Nadzornog odbora AKD-a vrši se pritisak da imenuju privremenu upravu, tvrde u SDP-u.

Što u SDP-u kažu o aferi Madison?


Što se tiče takozvane afere Madison, u SDP-u tvrde da se radi o izmišljenoj aferi, pogotovo s obzirom na to da je DORH odbacio slučaj. Nakon toga krenuo je pritisak prema pravosudnim dužnosnicima, pri čemu kao primjer u SDP-u navode izjave novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Mostova Miroslava Šimića.

437006,437005,436936,436864