priopćilo ministarstvo

Malenica razgovarao sa zamjenikom grčkog ministra, evo što je zatražio za navijače

11.08.2023 u 23:05

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica razgovarao je u petak sa zamjenikom grčkog ministra pravosuđa Ioannisom Bougasom o suradnji u postupku vezanom uz navijačke nerede, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave

Ministar Malenica zatražio je da se hrvatskim državljanima osigura pravo na pravično suđenje, pravnu zaštitu i razumijevanje postupka kao i druga prava za vrijeme lišenja slobode i trajanja postupka, stoji u priopćenju.

Ministar je istaknuo da Republika Hrvatska očekuje da će se u suradnji svih nadležnih tijela tijekom postupka rasvijetliti sve okolnosti ovih nereda. Naglasio je da Vlada RH osuđuje navijačke nerede i huliganizam koji predstavljaju negaciju sporta, priopćeno je.

Mediji javljaju da je od 30 izgrednika, koji su se u petak pojavili pred istražnim sucima u Ateni zbog izgreda u četvrti Nea Philadelphia u noći s ponedjeljka na utorak, njih 12 zadržano u pritvoru. Pritvor je određen desetorici hrvatskih državljana te jednom Grku i Albancu.

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još 30 optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika.

Navijači AEK-a okupili se ispred zgrade suda gdje je počeo sudski proces za uhićene navijače Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

U sukobu navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama, u noći s ponedjeljka na utorak smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris, a zbog čega je prva utakmica 3. pretkola Lige praka između AEK-a i Dinama odgođena za 19. kolovoza.

  • +5
Navijači pred istražnim sucem Izvor: Pixsell / Autor: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSE