divljanje u ateni

Stigla odluka: Uhićenim Hrvatima određen pritvor, odvjetnik izgubio živce

11.08.2023 u 20:04

Bionic
Reading

Ispitano je prvih 30 uhićenih navijača u Ateni nakon ubojstva navijača Michalisa Katsourisa. Istražni sudac odredio je pritvor svim ispitanicima, nije ih pustio na slobodu, javljaju grčki mediji

Od 30 danas ispitanih, 28 ih je Hrvata. U pritvoru su uz njih završili i jedan Albanac te jedan Grk.

Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još 30 optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika.

Kako piše Jutarnji list, Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača, obrušio se u petak, nakon skoro deset sati saslušanja, na sud, politiku i grčku vladu.

'Pitanje je hoću li u ovim uvjetima braniti sve ostale klijente koje imam na redu sutra i preksutra. Vjerujem da je sud odluku o zadržavanju Hrvata donio unaprijed, pod utjecajem medija i društvenih mreža koje govore da su svi Hrvati kriminalci', ispričao je odvjetnik.

Na pitanje smatra li da je to politički montiran proces, kaže kako isti pomaže vladi i političkom sustavu. 'Zasad nemam nikakvo povjerenje u ovaj sud i moram promisliti kako ćemo postupati na saslušanjima sutra i preksutra. Istražni sudac bio je agresivan prema nama, osvetoljubiv, ljut i ustvrdio je da Hrvati lažu', istaknuo je.

Dodao je i kako s tim istražnim sucem Hrvati ne mogu imati fer suđenje.

Grčki mediji prenijeli su obranu jednog navijača Dinama, piše 24 sata.

'Htjeli smo pogledati trening našeg kluba Dinama dan prije utakmice s AEK-om, za koje nismo imali ulaznice sukladno Uefinoj zabrani. Neočekivano smo se našli u nezgodnim incidentima koji su trajali barem pola sata, a policija je propustila odgovarajuće reagirati. Uplašili su se zbog tenzija na ulici i dimnih bombi koje su bacali grčki navijači. Zatim su nas imobilizirali i uhitili', prenosi News Break.

Grčki News Break piše da navijač Dinama žali za preminulim Michalisom i kako ne zna tko je učinio zločin. 'Ne znam tko je to učinio zato što sam bio udaljen. Stvarno žalimo zbog tog incidenta', poručio je.

Za ubojstvo 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa još uvijek je optužena nepoznata osoba. No, grčki mediji su objavili da je istragom krug osumnjičenih sveden na pet osoba: trojicu grčkih državljana, jednog Hrvata i jednog Albanca.

  • +5
Navijači pred istražnim sucem Izvor: Pixsell / Autor: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSE