POTRESNO SVJEDOČANSTVO

Majka Klare Buntić: Kad sam primila dijete u ruke od policije, kao da je bilo mrtvo

25.09.2023 u 21:33

Bionic
Reading

Ne prestaju reakcije na jeziv čin bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića koji je, prema iskazu njegove supruge Klare, teško pretukao suprugu nakon što je nasilje u obitelji koje je trajalo duže vrijeme prijavila policiji. U Dnevniku HRT-a progovorila je i Klarina majka Ljubica

Podsjetimo, tužiteljstvo županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) predložilo je određivanje pritvora Buntiću zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Policija je nakon poziva kod Buntića našla i arsenal oružja, a u trenutku očevida obavljen je i alkotest prilikom kojega je Buntiću pronađeno 2,46 promila alkohola u krvi.

Klara Buntić je policiji priložila te u Jutarnjem listu objavila stravičan desetominutni audio zapis na kojemu se čuje kako je Buntić fizički zlostavlja.

Za HRT je dala kratku izjavu: 'Dijete je bolesno, moram ići za Mostar. A ne znam kako ću ići za Mostar, strah me je', rekla je.

Situaciju je nešto detaljnije opisala Klarina majka Ljubica. 'Opraštala mu, željela mu pomoć, ajde liječi se, ajde ovo, ajde ono. On je našao dijete od 50 kila, a on ima 160, da je tare, da je šuta, da vuče oružje, da je davi... Trpjela je dok nije posegao za oružjem. Tek tada je dobila snagu da nazove policiju', rekla je Ljubica i nastavila:

'Kad sam ja dijete primila u ruke od policije, dijete kao da je bilo mrtvo. A on je bacao sve po kući, nju tukao, ona vrištala. Kasnije taj pucanj, kad je ona izašla i pobjegla... nije doživljavalo', kaže majka Buntićeve supruge, koja je ustvrdila da je napao njezinu kćer i dan prije krštenja djeteta.

'Napravio je probleme među 30 ljudi koji svi mogu biti svjedoci, i iz Zagreba i odavde', naglasila je.