obiteljsko nasilje

Pater Mandurić: Buntić je učinio lošu stvar. Puno je muževa koji se stoički nose s lažima...

25.09.2023 u 20:11

Bionic
Reading

Nakon što je supruga Klara optužila bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića da ju je pretukao, potkrijepivši svoje tvrdnje audio snimkom zlostavljanja, javnost su preplavile osude ovog nasilnog čina. Nešto drugačiji pogled na Facebooku je ponudio pater Ike Mandurić, od ranije poznat po kontroverznim izjavama

Njegov post, u međuvremenu obrisan s Facebooka, prenosimo u cijelosti.

"Denis Buntić je učinio jako lošu stvar jer je (ako je) tukao svoju ženu. Muževi, to nikad i nikad ne smijete napraviti! Osuđujem to potpuno. I jako je loše ako ima onih koji to ne osuđuju. A da nam nije to svima jasno, pokazuje uvijek neki novi slučaj nasilja nad ženama. No, osim žaljenja za pretrpljenu bol Denisove žene, nakon što sam preslušao njezin snimak, nekako, stadoh misliti o muževima koji, tko zna kakva sve nasilja i maltretiranja namjerno-iritantnih žena ne podnose? A takvih muževa je jaaako puno: strpljivih, snažnih, postojanih.

Šteta što se o njima nikada ne govori, ne priča: More je divnih, snažnih muževa koji se stoički nose s lažima, cmizdrenjima, optužbama, manipulacijama, prenemaganjima, s nezrelošću… Naravno i posve je logično da ima jako puno brakova u kojima su žene negativne i loše, a muževi plemeniti i postojani. Dakle, more je muževa koji su prošli teške trenutke i ostali muževni, odvažni i ispravni. Nažalost, Denis je pao na tom testu muževnosti i za to nema opravdanja.

Nikad nismo stali u zaštitu ovih prvih, niti ih pohvalili. Samo se bavimo ovima lošima pa se stječe dojam da su svi loši. E, to nije u redu! Pa, evo jedna poruka njima: ako ste istrpjeli kojekakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Zaslužujete i vi svoje mjesto u medijima, objavama. Tu ste, među nama. Dečki, svaka vam čast", zaključio je Mandurić.