OTKUD STIŽE PRIJETNJA

Ma kakvi Cassano i Balotelli, opasnost je Di Natale

12.06.2012 u 15:09

Bionic
Reading

Pobjeda nad Irskom bila je dio plana kako stići do četvrtfinala. Naši sada imaju dvije meč lopte, od kojih je prva protiv starih 'mušterija' - Talijana. Naravno, nitko u kampu naše reprezentacije ne obećava laganu pobjedu, ali optimizma im ne nedostaje

Hrvatska je trenutno prva momčad skupine C i, za razliku od sljedećeg suparnika, Talijana, pod manjim je pritiskom. Naime, Talijani, žele li u drugi krug, a to sigurno žele, ne smiju razmišljati samo o bodu. S druge strane, našima pak pobjeda sigurno osigurava drugi krug i u ovoj utakmici možemo puno više osvojiti nego izgubiti.

'Utakmica protiv Italije je ključna. To smo znali i prije početka prvenstva. Očekivali smo pobjedu protiv Irske, a sada slijedi pravi izazov', kazao je vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa

Tri boda iz prve utakmice skinula su s hrvatskih igrača veliki pritisak, sada će biti ipak nešto lakše, no Plete smatra kako nema opuštanja.

'Već smo zaboravili utakmicu protiv Irske i maksimalno smo koncentrirani za drugi ispit. Svi znamo što nam donosi pobjeda. Talijani se lako transformiraju u igri, nezgodni su i nepredvidivi', kazala je hrvatska 'hobotnica', koja se ne boji ni Cassana ni Balotellija.

'Cassano i Balotelli su vrhunski napadači, no za mene je najopasniji Di Natale. On je konkretan u završnici i rijetko promašuje kada se nađe u prilici', završio je Pletikosa, kojem će posao ovisiti i o igri braniča Schildenfelda i Ćorluke.

'Morat ćemo si međusobno pomagati, a po mogućnosti i duplirati njihove napadače. Očekuje nas težak izazov. Moramo se bolje koncentrirati u obrani, počevši od mene', priznao je Ćorluka još jednom krivicu zbog irskog gola u našoj mreži, ali i otkrio kako bi i naši napadači mogli lakše stizati do Buffona.

'Očekujem da će Talijani protiv nas igrati otvorenije nego protiv Španjolaca. To, naravno, otvara više prostora Mandžukiću i Jelaviću, a vidjeli smo u kakvoj su formi.' 

U obrani bi mu društvo mogao raditi Gordon Scildenfeld.

'Pun sam samopouzdanja kao i ostali moji suigrači. Protiv Italije nas očekuje posve drugačija priča i daleko više posla', rekao je branič novog bundesligaša Eintrachta te dodao od kojeg igrača najviše strepi.

'Moramo pripaziti na Di Natalea, ukoliko će uopće igrati. On uvijek traži prostor i na granici je zaleđa', završio je 'Šifo', koji kao i ostali igrači svakodnevno žive i pod SMS-mobbingom. Naime, poruke nakon pobjede nad Irskom samo ih bombardiraju, pa o manjku euforije, koju su neki sugerirali - nema ni riječi.