skandal u splitu

Luka Baričić prijavio policiji povredu privatnosti

13.06.2022 u 22:01

Bionic
Reading

Član Predsjedništva Centra Luka Baričić, glavni protagonist neprilične komunikacije koju je vodio preko društvenih mreža s djevojkom iz Srbije, slučaj je prijavio policiji.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, potvrdili su Dalmatinskom portalu, putem elektroničke pošte zaprimila prijavu građanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv privatnosti, a kojima se smatra oštećenim.

'Policijski službenici će u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provesti cjelovito kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će se utvrditi sve okolnosti i činjenice odnosno utvrditi je li u navedenoj komunikaciji došlo do počinjenja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti ili po prijedlogu', stoji u odgovoru policije.

Splitski Gradski vijećnik stranke Centar u prošlom sazivu Luka Baričić, koji je i na listi Centra za skorašnje izbore, u ponedjeljak je potvrdio kako je u komunikaciji preko društvenih mreža jednoj ženskoj osobi slao eksplicitne snimke seksualnog sadržaja, a što se objavili mediji. Najavio je da će se zbog toga povući iz politike bude li izabran za gradskog vijećnika na skorašnjim izborima u Splitu.

Predsjednik Centra i kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak u nedjelju navečer je na Facebooku objavio da je bivši gradski vijećnik njegove stranke Luka Baričić žrtva prevare na internetu jer je na lažni profil odgovorio slanjem eksplicitnih sadržaja.

"Ovo je najgnjusnija stvar koju sam ikada doživio u politici i jasno mi je odakle dolazi. Luka Baričić je osoba s invaliditetom, a ljudi koji su ovo izveli, iskoristili su najranjiviju temu kako bi politički profitirali, a to je seksualnost invalida", naveo je Puljak.

  • +12
Puljak, Ivošević i Baričić o seksualnoj aferi Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas