KAMO ĆEŠ S TIM JOYSTICKOM, MACANE?

Ljubav je gaming

14.02.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Mnogi gejmeri ovo valentinovo provesti će u toplom i uvijek prihvaljivom društvu svoje omiljene konzole. Ovog tjedna smo se, među ostalim odlučili zapitati: "zbog čega?".

Ovog tjedna odlučili smo malo zastraniti od dubokoumnih tematika vezanih uz gejming i za promjenu se prepustiti ljubavi. Da - ljubavi, onome što postoji izvan sfere pražnjenja digitalnog šaržera nekome u potiljak. Onome što postoji izvan idealnih gabarita chat sobe ili romantičnog piknika u World of Warcraftu. Da, ovog tjedna prepustili smo se blagodatima Valentinova, cmakanju, bombonjerama, malim psićima, griotama, buketima ruža, skupim večerama, parfemima i sličnim bedastoćama.

 

Kakav glas, kakav talent...

 

Ipak, stanimo mi na loptu na trenutak. I dalje trebamo nekako staviti čitavu stvar u kontekst digitalne zabave, te na neki način svekolikom puku koji željno iščitava ove retke donjeti još jedan članak zbog kojeg će se osjećati zadovoljnim, sretnim i spokojnim (u svesrdnom ljubavnom odnosu između sebe i omiljene konzole/platforme). Zato ćemo upravo ovotjednu temu početi kompariranjem fanatičnog obožavanja konzola sa opsesivnom ljubavnom vezom. Naime, mnogi igrači vole vrlo vatreno reagirati kada novinari oštro kritiziraju konzolu koju su im, u dobranom broju slučajeva, kupili mamica ili tatica. Taj neopisivo prisan odnos sa brendom konzole s punim pravom postaje kategorija za sebe.

 

Fanboy? Stani se tamo na gol...

 

Dosezi ove ljubavi sežu do svađa na forumima, komparirana kontrolera slikanih pod lošim osvjetljenjem, slanja prijetećih SMS-ova, šoraa u kvartu i navijanja za firmu kojoj, realno gledano (pogotovo ako korisnik ima crackanu konzolu) za konkretnog  gamera okvirno puca ona stvar. Statistika prodaje konzola relativno malo utječe na okvirnu tržišnu dominaciju ovih dana (s obzirom da se svi više manje krpaju prodajom softvera), tako da će – budimo realni, korisnici svih platformi koje mogu potjerati softver dobiti ono što su iščekivali. Na žalost, ovo još do dan danas nije uspjelo proći kroz čeonu koštanu membranu malih prištavaca, pa se klasična prepucavanja Move/Kinect/Miš nastavljaju u nedogled. Ipak, znate što – dobro je onoj konzoli pokraj televizora time prikazati da vam je stalo do nje. Ljubomora je samo još jedan način kako se iskazuje ljubav. Pa makar ona bila usmjerena prema bučnom komadu lima i plastike.

 

Playstation 3 protiv Xboxa 360: konačni obračun.

 

Naravno, gamerska ljubav u nekim slučajevima ne seže samo prema tvrdim stvarima. Mnogi gejmeri cijene ono što je meko, osobno – kao konkretno žanrove. Nije prošlo tko zna koliko vremena otkad je čitava fama oko toga koji su žanr ili igra najbolji sišla sa top lista opsesivnih forumskih polemika, tako da ju ovom prilikom i mi možemo spomenuti kao tematiku vezanu uz fanatizam (ili ljubav, ako želite malo ljepšu riječ). Najveći broj polemika kod ove tematike uglavnom cirkuliraju u krugovima osnovnoškolske djece, jer realna konkurencija među žanrovima u nekim realnim okvirima zapravo i ne postoji. Ipak, zanimljivo je ponekad staviti sve silne argumente vezane uz kvalitetu neke konkretne igre u perspektivu i srdačno im se nasmijati. Možda jedini gluplji temelj za svađu je koji je FPS multiplayer bolji. Svaka rasprava, napominjemo, mora biti podbočena očitim fanatizmom usmjerenim prema konkurentskoj igri, te omalovažavanju prve. Čisto zlato, kažemo vam.

 

Halo ODST u punom sjaju.




 

Ipak, poanta svega ovoga je ljubav. Nije stvar u tome koji žanr ili naslov budi najnježnije emocije u igračima. Nije bitno preferirate li senzualan zvuk škripanja gume pri ulazu u zavoj brzinom od 220 na sat ili podrškom ispunjen škljocaj uspješno zamjenjenog šaržera u vašem kalašnjikovu. Bitno je da na kraju dana možete uživati u valentinovu zato jer imate onu igru koja vas čini sretnom. Igru kojoj rado dolazite doma svaki dan nakon škole/predavanja/posla. Mjesto gdje vas razumiju. Gdje žene ne bježe od vas glavom bez obzira, gdje se ne morate uspoređivati sa drugim mužjacima, te gdje vaši tikovi i kompulzivna potreba za raspravljanjem o high tear opremi u specifičnoj instanci neće biti dočekana gotovo religioznom tišinom. Na žalost, mnogi gejmeri nemaju tu privilegiju, što zna biti poprilično stresno uoči dana zaljubljenih. Uostalom, velike su šanse da se svi vaši prijatelji igraju dok vi usamljeni sjedite u svojoj sobi tražeći tu igru vašeg života. Sama ideja ovoga vjerojatno je dovolja da neke single (player) gejmere dovede do ludila.

 

E, pa ne brinite jer mislimo na vas. Taman kada ste pomislili da vas digitalne žene toliko mrze da im teksture otpadaju čim vas ugledaju stižemo mi sa kratkim popisom šarmantnih i simpatičnih igara (i pripadajućih junakinja) koje će sigurno sa vama provesti ovogodišnje skoro-pa-usamljeno valentinovo. Naravno, mi ne bismo bili mi kada vam ne bismo i dali profil dotične, kako bi ste znali o čemu da pričate, te kako biste ispali vrhunski džentelemteleman. Ovim popisom zamamnih single dama iz svijeta gaminga ostavljamo vas uz još jedan Dan Zaljubljenih. A svima koji nemaju onu specijalnu igru uz koju će provesti večer (dok žena živčano gleda još jednu plejadu turskih sapunica), neka ne brinu...jer sve digitalne ljepotice, barem u trenu kada njihov beživotni 3D model pilji prema ekranu, vaše i samo samo vaše.

 


1.Bayonetta

Ova zamamna seksi vještica samo je čekala vas kako bi provela nezaboravnu romantičnu noć. Njeni trenutni interesi uključuju razotkrivanje mračne prošlosti, dugotrajni posjeti frizerskom salonu, negostoljubivost prema više rodova anđela i zavođenje rasnih macana koji mogu memorirati sve njene kombinacije pokreta. I? Smatrate li se dovoljno muževnima da zadovoljite njene apetite? Ako jeste, samo budite sigurni da sjedite, da ste pripremili čašu najboljeg burbona koji imate, da je Bayonetta okrenuta leđima prema vama, te da ju stavite u beskonačni loop animacije plesanja.

 

Bayonetto.

2.Lara Croft

Stara Lara zna što radi. Uostalom, malo tko bi rekao da u ovih maltene dvadeset godina što je na sceni nije naučila neke opake seksualne vratolomije. Uostalom, njen seksipil općenito je poznat – štoviše, do te razine da je mnogim parovima poboljšala seksualni život. Kako je to uspjela (osim što je potakla muškarca da se odjene u njenu opremu za vrijeme seksa, s obzirom da se žena vjerojatno ne planira ponižavati do te razine) nama apsolutno nije jasno. Ali evo, pogledajte – argumenti ovdje stoje: relativno je nezahtjevna (igra se može pokrenuti i na low end konfiguracijama), sklona je kompromisu (moguće je izmjeniti kontrole u izborniku), te je još uz to i komunikativna (igra je prevedena na barem 20 jezika). Sve u svemu, ako želite staru iskusnjaru koja je, budimo realni, dost' dobro uščuvana, ne tražite dalje od naše zamamne Lare. RAWR.

 

Ah, ta Lara.

3.Taki

Taki i njezina masivna oružja plijene pažnju konzolaških gejmera već nekoliko nastavaka čuvenog Soul Calibura. Ako smatrate da lokalne djevojke ne zadovoljavaju vaše apetite, te ako više pucate na neku, nazovimo to tako, egzotičnu mladu damu, uvjereni smo kako Taki predstavlja jako, jako dobar izbor. Šarmantna, savitljiva i podložna gravitaciji, naš okretni ženski ninja napraviti će sve kako bi vam se zavukla u srce. Šakom. Nakon što vas izbode nožem. Prema njezinim riječima, ono što ju oduševljava kod muškaraca je smisao za humor, dobra forma, muževnost i sposobnost memoriranja preko 200 komandi za specijalne poteze. Prava mačka, nema što. Evo, u ovom clipu čak nosi i seksi rozi kompletić.

 

Taki! AAAARGH!

4.Elexis Sinclaire

Za sve one momke koji su sramežljivi, a vole malo žešće djevojke koje znaju uzeti stvari u svoje ruke i onda ih grčevito stisnuti tu je nitko drugi nego zamamna krasotica iz čuvenog Sina. Da, znate jako dobro o kome ovdje govorimo: o zloj genetičarki sa apetitom za zabranjenim i senzualnim: Elexis Sinclaire. Pogled zmije otrovnice kombiniran sa tijelom božice erotike jamči nezaboravne trentuke prevedene  tijekom romantične večere. Samo preporučamo da joj ne spominjete Johna Bladea. Osim ako, naravno, ne nosite pancirku ili motorističku kacigu. Elexis se, naime, vrlo uzbuđuje kada govorite o njenom rivalu, tako da je najbolje da njegovo spominjanje sačuvate samo za vrhunac najuzbudljivijih cut sekvenci.

 

Jeste li za đakuzi? A? A?