ULTRADESNIČAR TOMASOVIĆ

'Linić je masončina, djedovinu predaje strancima'

22.08.2012 u 12:48

Bionic
Reading

'Linićev porez na imovinu je klasično pogodovanje bankama, Bruxellessu, Amerikancima, svima koji imaju novac, a sve kako bi se do kraja izbio hrvatski kapital iz hrvatskih ruku. Hrvatske građane želi se prisiliti da prodaju svoju imovinu u bescjenje', optužio je predsjednik desničarskog Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza (HDSSD) Hrvoje Tomasović. Ministra financija podsjetio je na vrijeme kada je za Tomislava Karamarka govorio da je 'špijunčina' pa ustvrdio da bi za Linićem danas trebalo vikati: 'Masončino, masončino, masončino! Za koga radiš?'

'Pokušava se prodati bajka u kojoj se siromašni vesele jer se bogatima uzima iz džepa, no ovo nije takva vrsta poreza. Umjesto poreza na luksuz i iznimno visoka primanja, Vlada želi oteti i preostalo nacionalno blago. Popljačkana je i rasprodana sva društvena imovina, ostale su još samo vode, ceste i šume, a sada je na redu ono najvrednije što imamo - privatna imovina, djedovina', kaže Tomasović. Podsjeća da 95 posto građana Hrvatske posjeduje neku nekretninu, za razliku od 35 posto Europljana, te da je to dokaz da su se nekretnine stjecale mahom nasljeđivanjem.

'Običnim građanima koji su imali sreću naslijediti stan ili komad zemlje odrezat će se porez koji neće moći platiti i tako će ih se prisiliti na prodaju u bescjenje. Uslijedit će panika, a na zapadu svi čekaju da bi se kod nas smanjile cijene, svejedno im je hoće li kupovati od države koja plijeni imovinu ili od vlasnika koji će je prodavati za kikiriki', smatra Tomasović.

'Ranije su za osvajanje teritorija bili potrebni tenkovi i topovi - Italija se jako puno trudila oko Dalmacije - a danas sve dobiva vrlo, vrlo jeftino. Padamo bez ispaljenog metka jer Vlada bode mač među oči građanima, kao u koridi', kaže Tomasović i proziva političke stranke - posebno oporbene HDZ i Laburiste - zbog izostanka reakcije na Linićeve poteze.