ZAGREBAČKA BURZA

Likvidnost na povišenoj razini s prometom od oko 23 milijuna kuna

Bionic
Reading

Nastavljena je negativna mini-serija na domaćem tržištu kapitala, pri čemu su dionički indeksi upisali četvrti uzastopni dan pada. CROBEX je oslabio 0,6 posto, dok je uži indeks CROBEX10 pao 0,8 posto.

Likvidnost se zadržala na povišenoj razini s prometom od oko 23 milijuna kuna, uz pet milijunaša u redovnom trgovanju te jednu blok transakciju. Dionicom Jamnice ostvaren je blok promet u iznosu od 2,3 milijuna kuna, što je dodatno podiglo likvidnost.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je također bila dionica Jamnice, koja je na 5,6 milijuna kuna prometa upisala rast cijene od 1,2 posto. Oko 2,7 milijuna kuna prometa prikupila je dionica Hrvatskog Telekoma, oslabivši pritom 1 posto. Nešto iznad dva milijuna kuna prometa ostvarila je i dionica AD Plastika, uz skok cijene od 3 posto. Među milijunaše su se ugurale još samo dionice Zabe i Valamar Riviere, ali bez značajnijih promjena cijena.

Titula dobitnika dana ide dionici Ingre, koja je uzletjela 12,5 posto, a slijede je dionice Belja i Uljanik plovidbe s porastima od 5,2 posto i 3,6 posto. Na strani gubitnika prednjačila je dionica Hidroelektre niskogradnje koja je potonula 12 posto, a po intenzitetu pada slijede dionice Varteksa i Peveca koje su izgubile na vrijednosti 4,5 posto i 3,6 posto.

Dobitnik dana  Ingra   +12,47%   4,60

Gubitnik dana  Hidroelektra niskogradnja   -12,05%   52,77

Crobex     -0,63%   2.206,95

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.