tragedija na pagu

Liječnici iznijeli detalje zdravstvenog stanja djece koju je otac bacio kroz prozor

28.02.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Liječnici Opće bolnice Zadar obavijestili su javnost o zdravstvenom stanju četvero djece koju je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu: Dvije djevojčice od 7, odnosno 8 godina na jedinici su intenzivnog liječenja, a drugo dvoje djece nije životno ugroženo

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karuc potvrdio je da se na njegovu odjelu nalaze sestre u dobi od sedam i osam godina, a mlađa djevojčica je najteže stradala i ona nije pri svijesti.

'Djevojčica u dobi od sedam godina zadobila je ozljede glave i grudnog koša te je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje, da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro', rekao je dr. Karuc.

Djevojčica u dobi od osam godina sutra bi trebala biti operirana. Liječnik nije precizirao o kakvoj se ozljedi radi kod nje.

Izvor: Pixsell

Na kirurgiju su smješteni trogodišnji dječak i njegova petogodišnja sestra.

Šef kirurgije Jaša Pavić potvrdio je da djevojčica ima lakše ozljede, dok se dječakova ozljeda kvalificira kao teža. 'Dječak ima nešto zraka u grudnoj šupljini, a to znači da ima ozlijeđena pluća', kazao je dr. Pavić, ističući da je riječ o teškoj ozljedi, ali da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

  • +2
Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Ravnatelj bolnice Željko Čulina potvrdio je da je stigla i majka četvero djece: 'Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je. Što će dalje biti, nije u našoj nadležnosti, već u nadležnosti Centra za socijalnu skrb. Mi ćemo joj osigurati to da ona može biti pored svoje djece, sve u cilju da se ona što prije oporave', rekao je Čulina.

  • +2
Liječnici o stanju djece bačene s balkona kuće u Pagu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podsjetimo, policija je jutros primila saznanja da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacila svoje četvero malodobne djece. Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici, kao i djelatnici Hitne medicinske pomoći (HMP) Pag i Novalja. Djeca su potom kolima HMP-a prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu.