reakcija na izjave

Kovačević žestoko odgovorio Plenkoviću: Ako ste frajer dođite se sa mnom sučeliti, ne preostaje mi drugo nego tužiti vas

17.10.2022 u 20:28

Bionic
Reading

Uskokovim optuženik Dragan Kovačević reagirano je na izjave Andreja Plenkovića te najavio tužbu protiv premijera

Andrej Plenković u svojoj današnjoj izjavi za medije osvrnuo se i na Dragana Kovačevića koji ga je optužio na prošloj sjednici Antikorupcijskog vijeća.

“Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom, nekom tko nosi keš u koferima i baca novac u Savu. Da bi što napravio? Da bi uz prezir svojih jataka, Milanovića, on napada mene i očekuje da ja napadam njega… Mi s njegovim uhićenjem i lopovštinom u Janafu nemamo ništa. On možda računa da će na vlast doći netko drugi i da kaže ajde, možda vi iz institucija progona možete biti fleksibilniji prema njemu”, rekao je.

Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandžić / CROPIX

Nije trebalo čekati dugo i stigao je odgovor Dragana Kovačevića koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem podizanje tužbe protiv Vas, kao i zahtjev za skidanje Vašeg imuniteta. Niti nakon upozorenja i molbe da me ostavite na miru niste prestali s napadima u javnim nastupima u kojima se služite uvredama i lažima pa mi je preostaje drugo nego zaštitu potražiti od suda.

  • +10
Dragan Kovačević Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Ako ste frajer dođite se sa mnom sučeliti na mjesto gdje trebate odgovoriti na pitanja o Vašem grubom kršenju Zakona! Hoćete li se odazvati ili ćete ipak pobjeći kao mali od kužine, kako ste pobjegli i od pitanja pred Saborskim Povjerenstvom?

Svjestan sam da me napadate zbog svoje nervoze i zabrinutosti što će biti s vama kada uskoro ne budete obnašali današnju funkciju. Radite to na ružan, podcjenjivački način svojstven Vama - čovjeku koji se boji nečega i koji se potpuno pogubio i što je netko rekao 'Pukao ko' kokica'.

Ja jesam optuženik i svoju nevinost ću dokazati pred Sudom, a ne pred vama koji sve Više pokazujete diktatorske sklonosti, koje se ne pamte u novijoj hrvatskoj povijesti. Niti napadam Vladu niti HDZ, nego svjedočim istinu o Vama osobno i Vašim postupcima. Vi se pak, kao mali iz BUZE sakrivate iza Vlade i HDZ-a.

Dragi magistre Plenkoviću Vaše laži i obmana ovoga naroda su došli do kraja. Doći će vrijeme kada će te za to morati odgovarati, kao i za nepoštivanje Zakona ove zemlje.

Vidimo se na sudu,

Dr.sc. Dragan Kovačević, optuženik koji će svoju nevinost dokazati na Sudu a ne pred Vama.

Kovačević nakon odgovaranja na pitanja Antikorupcijskog vijeća početkom mjeseca.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić