nije jasno odgovarao

Kosor prijeti izlaskom iz koalicije zbog 'razočaravajuće' Pupovčeve presice

11.09.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i član vladajuće koalicije u kojoj je i SDSS Milorada Pupovca, razočaran je njegovom današnjom konferencijom za medije. 'Moram reći da sam razočaran konferencijom za novinare našeg koalicijskog partnera. Imali smo neki dan konstruktivan sastanak vladajuće koalicije, no to nije bilo to. Nije jasno opovrgnuo to da Hrvatska sliči na NDH. Na pitanja o Vučiću ne odgovara jasno', rekao je Darinko Kosor. Potvrdio je da će stranka razmotriti odlazak iz vladajuće koalicije

'Moram reći da sam razočaran konferencijom za novinare našeg koalicijskog partnera. Imali smo nekidan konstruktivan sastanak vladajuće koalicije, no to nije bilo to. Nije jasno opovrgnuo to da Hrvatska sliči na NDH. Na pitanja o Vučiću ne odgovara jasno', rekao je Darinko Kosor.

'Ta šutnja Milorada Pupovca veliko je razočaranje. HSLS će 15. rujna na Glavnom odboru stranke razmotriti želimo li ostati u ovakvoj koaliciji', kazao je za N1.

Na nedavnom koalicijskom sastanku Pupovac je, kaže Kosor, bio puno umjereniji nego danas na press konferenciji. 'HSLS neće prijeći preko ovih izjava', ponovio je Kosor.

Podsjetimo, još 5. rujna Kosor je, gostujući na N1, kazao da će HSLS izaći iz koalicije ako Pupovac ostane uz svoje izjave.

Milorad Pupovac održao je danas press konferenciju na kojoj je, među ostalim, rekao:

'Nitko od mene ne treba tražiti da ne poistovjećujem današnju demokratsku Hrvatsku s NDH i njezinom zločinačkom ideologijom jer ja jako dobro znam tu razliku. I ne samo da je znam, ja tu razliku živim i za nju i zbog nje tri desetljeća politički djelujem u Hrvatskoj, jednako kako su je znali mnogi od najboljih predstavnika Srba u Hrvatskoj, svakako bolji od mene, a živjeli prije mene', rekao je Pupovac.

  • +12
Milorad Pupovac u Saboru održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirao je i svoju izjavu da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji.

'Točno je, to je izjava koju sam dao za Radio Sarajevo i ta je izjava imala svoj dodatak. Nije Republika Hrvatska generalno faktor nestabilnosti, jer svaka od zemalja ima svoje točke nestabilnosti. Hrvatska je, nažalost, u trenutku u kojem sam govorio o tome imala ozbiljan problem sa stanjem međuetničkih odnosa, mržnje i nasilja prema pripadnicima različitih, prije svega prema Srbima u Hrvatskoj. Druge zemlje imaju dublje i nesigurnije temelje nestabilnosti, Hrvatska nema, ali ima stanje u kojem se to dogodilo. Situacija u kojoj sam to rekao bila je dramatična', rekao je Pupovac.