hrvatska kao ndh

Jandroković o Pupovcu: Bilo bi korisno da tu izjavu povuče ili da pojasni zašto ju je izgovorio

10.09.2019 u 12:13

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković novinarima je prokomentirao situaciju s Miloradom Pupovcem te otkrio ima li u HDZ-u problema zbog suradnje sa SDSS-om. Dotaknuo se i otvaranja predmeta na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vezano za put u Helsinki

I dalje tvrdi da je izjava Milorada Pupovca, u kojoj uspoređuje modernu Hrvatsku s NDH, bila neprihvatljiva. 'To je konsenzualno ocijenjeno. Iznenađen sam bio težinom riječi koje je izgovorio. Bilo bi korisno da tu izjavu ili povuče ili da pojasni zašto ju je izgovorio. Poznajući njegov rad, teško mi je da jedan kolega u Hrvatskom saboru povlači paralelu s NDH', kazao je Jandroković nakon sastanka Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Nije želio otkriti što je bilo na prošlotjednom koalicijskom sastanku, no vjeruje da će Pupovac, koji sutra ima konferenciju za medije na tu temu i pitanja odlaska iz koalicije, 'pronaći način da otkloni sumnje kako vjeruje da je moderna Hrvatska kao NDH'.

  • +13
Sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje osjeća li pritisak iz stranke s terena zbog suradnje s Pupovcem, odgovara: 'Želimo mandat uspješno privesti kraju. Okolnosti u kojima radi ova Vlada su zahtjevne i to traži od svih nas odgovornost i stabilnost političkog sustava. Najlakše je biti grub i neodgovoran prema političkim suparnicima. Puno je teže govoriti pomirljivo i odgovorno. Vjerujemo da je to korisno za Hrvatsku. Bilo bi možda lakše prikupljati političke bodove optužujući druge. HDZ je velika politička stranka koja se prostire od političkog centra pa udesno, ima različitih razmišljanja, ali siguran sam da velika većina prihvaća politiku predsjednika stranke Andreja Plenkovića', pojasnio je Jandroković.

Na pitanje o putu u Helsinki, koji istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Jandroković podsjeća kako je i njemačka kancelarka Angela Merkel, kada je dolazila u Zagreb na predizborni skup HDZ-a, putovala službenim zrakoplovom njemačke vlade.