hopa - cupa

Koronavirus u Danskoj jednom je sektoru, a nije medicinska oprema, udvostručio je prodaju

07.04.2020 u 16:59

Bionic
Reading

Danska će 15. travnja ponovno otvoriti dječje vrtiće i škole za djecu od 1. do 5. razreda ako broj smrtnih slučajeva i zaraze od novog koronavirusa ostane stabilan

Prema pisanju danskih medija premijerka Mette Frederiksen kazala je da se u otvaranje ide prema preporuci zdravstvenih radnika koji smatraju da se navedene ustanove 'mogu polako otvarati', a pod uvjetom da se svi drže socijalne distance i pranja ruku. Ugostiteljski objekti šoping centri, frizerski saloni kao i oni za masžu i pedidikuru i manikuru ostaju zatvoreni, a na snazi ostaje i zabrana okupljanja više od 10 ljudi.

'Uobičajen dnevni život neće se još vratiti. Živjeti ćemo s nizom restrikcija još mjesecima', upozorila je Frederiksen.

I dok većina gospodarskih sektora u Danskoj pati zbog zatvaranja ili smanjanja proizvodnih aktivnosti jedan bilježi dobre rezultte. Naime, najveći tamošnji prodavač seksusalnih pomagala Sinful udvostručio je prodaju od uvođenja niza mjera koje su Dancima promijenile život.

Tako je u prvom tjednu travnja tvrtka Sinful zabilježila rast prodaje od 110 posto u Danskoj gdje drži tri četvrtine tržišta dok je tamošnji najveći website za seks Eroti.dk utrostručio broj posjeta u odnosu na isti period lani.