drugi krug

Kolar: SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku

30.09.2020 u 11:32

Bionic
Reading

Željko Kolar, koji će se za predsjednika SDP-a u drugom izbornom krugu 3. listopada natjecati s Peđom Grbinom, u srijedu je iz Rijeke poručio kako sukobi unutar stranke moraju prestati te se SDP mora okrenuti suradnji i okupljanju

Kolar je na konferenciji za novinari predstavio svoj program te upozorio kako se SDP predugo bavi sam sa sobom, pa više "nema vremena za čekanje".

"Članice i članovi su uputili jasnu poruku da SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku jer nije sposoban resetirati zemlju ako ne može sebe", rekao je i nužnim ocijenio da stranka promovira socijaldemokratske vrijednosti.

Nije dovoljno samo kritizirati HDZ, nego rješavati probleme građana

"Nije dovoljno samo kritizirati HDZ, jer građani očekuju rješenja za probleme u kojima se nalaze oni i Hrvatska", naveo je Kolar. Istaknuo je da SDP mora voditi brigu o ljudima koji žive od svog rada, jer ispada "da je to SDP zaboravio i prepustio ta pitanja drugim strankama".

Ustvrdio je da SDP bira predsjednika između sjajnog teoretičara, kako je nazvao Grbina, i sjajnog praktičara kakvim smatra sebe te poručuje da je stranci sada potreban praktičar s pobjedničkim mentalitetom, jer je više puta pobjeđivao na izborima za gradonačelnika Krapine i župana.

Potrebno je, drži, koncentrirati se na lokalne izbore iduće godine kako bi SDP podigao svoj rejting. "Za pravedno društvo se treba boriti, a SDP ima snage okupljati sve s ljevice i lijevog centra kako bi ostvarili taj cilj", naveo je Kolar.

Moram rasti po jedan postotni bod u svim županijskim organizacijama

Upitan na čemu temelji svoj optimizam da će postati predsjednik SDP-a, s obzirom da je Grbin u prvom krugu osvojio preko 40 posto glasova SDP-ovaca, a on 26 posto, odgovorio je kako za pobjedu u svakoj županijskoj organizaciji treba rasti po jedan postotni bod, što smatra ostvarivim.

"Ako ne pobijedim, čestitat ću Grbinu, učinit sve da ima miran mandat i da svi koji su glasali za mene daju podršku novom čelništvu stranke", zaključio je Kolar.