SPAŠAVAO BROD I NESTAO

Kod Kornata pronađeno tijelo muškarca

19.12.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Tijelo muškarca u dobi od 55 godina iz Šibenika koji je od jutros nestao u moru na Kornatima pronađeno je oko 12,30 sati 50-ak metara od otoka Smokvica Vela, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Lučka kapetanija Šibenik dobila je jutros u 8.05 sati dojavu da je muškarac skočio u more kako bi raspetljao užad koja je zapela u propeleru brodice tipa Calafuria, a na kojoj je u tom trenutku bio vlasnik s kojim je zajedno ribario.

Uslijed jakog juga brodicu je odnio vjetar, a muškarcu u moru zatim se izgubio svaki trag između otoka Smokvica Vela i rta Opat na Kornatima, oko 300 do 400 metara od obale.

Po dojavi pokrenuta je akcija traganja i spašavanja u kojoj su sudjelovali brod "Šibenik" Lučke kapetanije Šibenik, brodica "Lavsa" iz Ispostave Murter te brodovi "Krapanj" i "Nikola Tavelić" Pomorske policije.

Oko podne s Murtera je Državna uprava za zaštitu i spašavanje uputila Gorsku službu spašavanja koja je trebala obaviti potragu s obale.

Zbog teških vremenskih uvjeta nije bilo moguće organizirati potragu iz zraka jer helikopter ni zrakoplov nisu mogli poletjeti. Po brodicu i njenog vlasnika je iz Murtera došla brodica Nacionalnog parka Kornati te je oteglila u marinu Murter, a tijelo unesrećenog preuzet će policija.