xavier becerra

Ključna uloga u pandemiji: Biden za ministra zdravstva postavlja kalifornijskog glavnog tužitelja

07.12.2020 u 06:42

Bionic
Reading

Izabrani američki predsjednik Joe Biden namjerava postaviti kalifornijskog glavnog tužitelja Xaviera Becerru za ministra zdravstva i tako mu dati ključnu ulogu u borbi s pandemijom koronavirusa, potvrdila su u nedjelju Reutersu dva izvora. Bivši kongresnik Becerra vodit će američko ministarstvo zdravstva koje se bori s ponovnim izbijanjem koronavirusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih koji posljednjih dana prelazi brojku od dvije tisuće, te se priprema za procjepljivanje nacije

Odabir Becerre, 62-godišnjeg Latinoamerikanca, na čelo ministarstva zdravstva pao je nakon pritisaka na Bidena da u svoj izbor za čelne ljude unese više različitosti.

Do sada je u SAD-u od zaraze koronavirusom umrla više od 281 tisuća ljudi. Izvor blizak odluci rekao je kako bi ime novog ministra zdravstva moglo biti službeno objavljeno već u ponedjeljak.

Biden je prošloga tjedna imenovao najistaknutije članove svog zdravstvenog tima za borbu protiv pandemije covida-19, a puni sastav tima trebao bi biti poznat ovaj tjedan. Također, Biden je pozvao ravnatelja Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, Anthonya Faucija, koji je bio član Trumpove radne grupe za koronavirus, da ostane na mjestu glavnog medicinskog savjetnika.