vremenska prognoza

Kiša i oblaci u većini Hrvatske, pogledajte kada dolaze sunčani dani i temperature od 30 stupnjeva

28.06.2018 u 07:41

Bionic
Reading

Većina građana Hrvatske u četvrtak se probudilo uz zvukove kiše i oblačno vrijeme, s time da je kiša uglavnom padala u središnjem i sjevernom dijelu zemlje te u Slavoniji, dok je u Dalmaciji uglavnom bilo oblačno

I tijekom dana zadržat će se umjereno i pretežno oblačno uz povremenu kišu i poneki pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak.

Padat će uglavnom u unutrašnjosti, osobito u prvom dijelu dana, dok će najsunčanije i uglavnom bez kiše biti u Dalmaciji.

Sjeverni i sjeverozapadni vjetar na kopnu će postupno slabjeti, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura koja će poslijepodne okrenuti na umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura na kopnu bit će od 18 do 23 stupnja Celzija, dok će na Jadranu ona biti od 24 do 27 stupnjeva.

U petak će također biti promjenjivo oblačno, s mogućom kišom i pljuskovima u unutrašnjosti, dok će na Jadranu, posebno u Dalmaciji, biti uglavnom suho i pretežno sunčano.

Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 14 do 19 stupnjeva, dok će najviša dnevna uglavnom biti od 24 do 27 stupnjeva, dok će u gorju biti malo niža.

Oblačno i kišovito vrijeme zadržat će se do subote, a od nedjelje u cijeloj Hrvatskoj slijedi stabilno sunčano vrijeme s temperaturama koje će dosezati i 30 stupnjeva.

Kakvo će vrijeme biti sljedećih sedam dana i gdje će sve padati kiša, pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a:

  • +9
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Meteoropati i kronični bolesnici oprez

Zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika, meteoropati (ljudi osjetljivi na vrijeme) i kronični bolesnici mogu osjetiti manje tegobe, pa je potreban oprez.

  • +79
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić