BIVŠI RAVNATELJ 'NIJE GA SLUŠAO'

Kerum želi pravnika s iskustvom konobara na čelu Park šume Marjan, Opara odbio dati suglasnost

18.06.2020 u 16:54

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara odbio je dati suglasnost na imenovanje Marinera Rančića novim ravnateljem Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, te tako iznova zategnuo odnose s glavnim koalicijskim partnerom Željkom Kerumom i njegovom Hrvatskom građanskom strankom

Ova ustanova po koalicijskom ugovoru spada u Kerumovu kvotu, a on je prije nekoliko tjedana javno najavio smjenu dotadašnjeg ravnatelja Damira Grubšića 'jer ga nije slušao' i 'jer je vodio računa da se svidi aktivistima i oporbi'.

Konkretan povod za smjenu bila je sječa stabla neposredno uz Kerumov restoran na plaži Bene, zbog koje su građani alarmirali inspektore i ovu ustanovu i ona je uputila svoje ljude da naprave zapisnik, što se Kerumu nije svidjelo. No, do danas nije službeno objavljeno tko je zapravo posjekao to jedno stablo.

Upravno vijeće ustanove, gdje Kerum drži većinu, prije dva tjedna odlučilo je o Grubšićevoj smjeni i prijedlog o tome uputilo Gradskom vijeću, jednako kao i prijedlog da se za vršitelja dužnosti ravnatelja imenuje javnosti nepoznati 30-godišnji Marinero Rančić, friško diplomirani pravnik s radnim iskustvom jedino u kafićima i restoranima.

O prijedlogu koji je konsternirao udruge i aktiviste također bi trebalo odlučiti Gradsko vijeće.

Gradonačelnik Krstulović Opara u četvrtak od predsjednika Vijeća Igora Stanišića dobio zahtjev za mišljenjem i ekspresno se suprotstavio Kerumu.

Na Grubšićevo razrješenje pristao je samo uvjetno, ukoliko se procedura vrati korak unatrag i ukoliko se dosadašnjem ravnatelju pruži prilika da se pismeno očituje o svojoj smjeni.

Marinera Rančića gradonačelnik Splita ne prihvaća jer Zakon o zaštiti prirode i statut Javne ustanove propisuju najmanje pet godina radnog iskustva u struci za mjesto ravnatelja, pa smatra da te uvjete treba ispuniti i kandidat za vršitelja dužnosti ravnatelja.