HRANA I ZABAVA ZA GLADNI PUK

Kerum Splićanima priređuje neviđen spektakl

24.04.2013 u 13:25

Bionic
Reading

'Otvaranje Zapadne obale bit će spektakl kakav Split ne pamti, uz Olivera, Bana i mukte rižot, njoke, sokove, vino...', javlja Dalmacija News. Uz sve to na gradonačelnik Kerum će uveličati feštu vožnjom na Harley-Davidsonu

Glavni organizator svečanosti otvaranja Zapadne obale 25. travnja Damir Karaman otkrio je za Dalmacija News kompletan program događanja za četvrtak.

Dogradonačelnik Jure Šundov za Slobodnu Dalmaciju je kazao kako je za svečanost u gradskom proračunu rezervirano 450 tisuća kuna, a još sto tisuća rezervirala je splitska Turistička zajednica.

'Bit će to spektakularna svečanost, kakva nikad do sada nije viđena u gradu Splitu', pohvalio se Karaman, koji je sve zasluge za takvu feštu ipak pripisao svom šefu.
'Gradonačelnik Željko Kerum je ostvario san svih građana, a kako je uređena Zapadna obala super za Split, tako i fešta mora biti na visokoj razini', dodao je.

Evo i detalja velebne svečanosti:

'U 11,30 kreće mimohod limene glazbe Solin i mažoretkinja grada Kaštela od Podruma prema zapadnoj obali. U 12 sati po protokolu će govoriti gradonačelnik Željko Kerum i dogradonačelnik Jure Šundov, himnu će otpjevati Ivica Čikeš, a nastupit će kulturno-umjetnička društva Jedinstvo, Filip Dević i Brodosplit, zatim Splitske mažoretkinje i klapa Cambi Kaštela. Obalu će blagosloviti fra Žarko Relota iz crkve svetog Frane, a ugođaj će upotpuniti jedriličari Labuda, Mornara i Jadrana, koji će s jedrilicama izaći i zaploviti po luci' - priča Karaman.

Gradonačelnik Kerum će presjeći svečanu vrpcu, a u 12 sati, za početak protokola, sirenom će se oglasiti i brodovi u luci.

Karaman nastavlja: 'U 16,30 okupit će se oldtimeri i bikeri na Poljudu, ispod semafora na stadionu. Karusel će krenuti prema zapadnoj obali, gdje će ih čekati Kerum na Harley-Davidsonu i povesti do Rive i natrag.

Nakon vožnje kreće gastro ponuda od 17 sati...

Građanima Splita bit će besplatno podijeljen rižot s plodovima mora, te njoki s mesom. Računa se da će biti 6.000 porcija. Također će se besplatno točiti sokovi, pivo, vino, mineralna... Bit će preko 20.000 čaša pića. Negdje u to vrijeme će se održati i mimohod u kojemu će sudjelovati Kliški uskoci i Omiški gusari.

Nakon jela i pića, stiže red pjesme...

'Od 19,30 sati, kreće koncert Olivera Dragojevića, koji će nastupiti na jedan poseban, dosta drugačiji način od onoga na koji ga se publika navikla gledati. U 21,30 sati, bit će vatromet s hotela Marjan, a od 22 sata će Marjan Ban i Diktatori pjevati do dugo u noć'.

Splitske glazbene zvijezde nastupit će, naime, na plutajućoj pozornica od 600 metara kvadratnih 30 metara udaljenoj od obale. Na nju dolazi osam kamiona opreme iz Zagreba, a tu se razglas, rasvjeta, rampe, scenografija, videozidovi... 'Kad padne mrak, ona će izgledati poput putujućeg cruisera. Do sada nikad nešto takvo nije viđeno u Splitu, pa ni pozornica na toliko kvadrata', zaključio je priču o programu Karaman.