U NEVICI 30 DJECE

Kerum otvorio prvi od šest novih vrtića

30.10.2009 u 15:31

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je otvorio prvi od šest vrtića koje planira otvoriti ove godine kako bi sva djeca mogla biti upisana

'Dobro nam ide! Imamo sjajne rezultate u ovih stotinjak dana. Riješili smo vrtiće, školske knjige, radi se na božićnicama za umirovljenike, a i na ostalim projektima', ocijenio je splitski gradonačelnik Željko Kerum otvarajući Vrtić Nevica.

Na otvaranju Nevice (koja, tvrdi dogradonačelnica Anđelka Visković, nije dobila ime po gradonačelnikovoj sestri niti kćeri, nego po cvijetu) okupili su se brojni zadovoljni roditelji s djecom, koja su za gradonačelnika izvela prigodan program.

Kerum je istaknuo kako se vrtići završavaju sa zakašnjenjem od dva mjeseca, što je, po njegovim riječima, posljedica medijske hajke, a ne jer je prvo sklopio posao bez objavljivanja javnog natječaja.

'Misle nas osujetiti da vrijeme gubimo na gluposti, a ne na rad. Na njihovu žalost, neće uspjeti! Što smo obećali, to ćemo napraviti', poručio je Kerum. Njegova tvrtka donirala je 2,7 milijuna kuna za vrtiće, a iz gradskog proračuna potrošeno je 3,3 milijuna kuna.

Vrtić Nevica otvoren je u Mostarskoj ulici na Brdima. U prostoru od 300 četvornih metara boravit će tridesetero djece, koja će se podijeliti u dvije jasličke skupine.

Već u ponedjeljak otvorit će se vrtić Brnistra u Žnjanskoj ulici u kojemu će biti smještene tri skupine: dvije vrtićke i jedna jaslička. Ostala četiri vrtića, rekao je Kerum, bit će otvorena u sljedećih 15 dana. Zbog šest novootvorenih vrtića zaposlene su 52 osobe, od čega 33 odgojiteljice, piše Večernji.hr.