PRAVA SRBA U HRVATSKOJ

Karamarko žestoko napao Pupovca, prozvao ga da sluša 'vožda u Beogradu'

21.02.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDZ-a i bivši potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko oglasio se preko Facebooka. U novoj objavi obračunao se s Miloradom Pupovcem, a spomenuo je i Daliju Orešković, ustvrdivši kako je vodila montirani proces protiv njega

'Nisu prošla ni dva mjeseca otkako su me 'nacionalni' kvazimedijski jurišnici učinili bogatim čovjekom i nekretninskim magnatom, a nove otrovne strelice krenule su prema meni, i to, ne prvi put, od Milorada Pupovca.

Kad bi nekim slučajem Dalija Orešković ostala na mjestu predsjednice Povjerenstva koje se diči politički montiranim procesom protiv mene, u kojemu nisu bile važne ni činjenice ni istina, vjerojatno bi nakon Pupovčeve sarajevske izjave, u kojoj tvrdi kako sam ja najveći krivac za urušavanje srpskih prava u Hrvatskoj, pokrenula proces protiv mene za sukob interesa s Ustavom RH', piše Karamarko.

Podsjeća da 'taj isti Pupovac' oslobađajuću presudu generalima Markaču i Gotovini smatra događajem koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode. 'Što se to točno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude osim što presuda nije u skladu s njegovim snovima?', pita se Karamarko.

Napominje da su 'Hrvati, Srbi i svi ostali građani RH izloženi istoj ugrozi: nezaposlenosti, malim prihodima, niskom standardu, dužničkom ropstvu, iseljavanju mladih itd.' i da je Pupovac toga svjestan.

  • +6
Karamarko podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Hvali se kako Vlada u kojoj je sudjelovao nije koristila 'usluge' Milorada Pupovca, stoga misli kako su ugrožena srpska manjinska prava ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti. Osvrnuo se i na Pupovčev zaključak da je školski sustav u Hrvatskoj kroatocentričan i pita ga bi li možda trebao biti srbocentričan.

Podsjeća da od Pupovca i 'njegovog vožda u Beogradu' još nismo čuli 'nedvosmislenu osudu velikosrpske Miloševićeve agresije na našu, a i njegovu domovinu Hrvatsku'. 'Nismo čuli njegovu poruku svima koji se još zanose idejom velike Srbije da od srpskog čovjeka iz Hrvatske za tu i takvu ideju neće dobiti potporu. Kada bismo to čuli, bio bi to njegov doprinos pravima hrvatskog naroda u suverenoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Na kraju, moram poručiti Pupovcu da sam ponosan na svoj mandat i pobjede koje sam ostvario kao predsjednik HDZ-a bez njegove koalicijske potpore', napisao je Karamarko na svom Facebooku.

  • +13
Vučić na SNV-u u Lisinskom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek / CROPIX