ČULJAK BRANI ŠEFA

'Karamarko kao šef SOA-e nije prekršio zakon jer zakon nije postojao'

15.05.2014 u 13:17

Bionic
Reading

Sljedeću srijedu vjerojatno će biti sazvan sastanak radne skupine Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je vršila nadzor u SOA-i zbog nezakonitog zapošljavanja u toj agenciji, potvrdio je novinarima član tog odbora HDZ-ov Tomislav Čuljak

Na toj sjednici raspravljat će se o nalazima nadzora i zaključcima s kojima će se ići pred odbor i to je jedino mjesto gdje se može o tome raspravljati, poručio je novinarima Čuljak nakon što su ga pitali zna li što o tome da su u SOA-i, dok je na čelu bio Tomislav Karamarko, na par dana zaposlene dvije osobe koje se prezivaju Karamarko.

O detaljima nadzora nije htio govoriti. 'U radu sigurnosnih agencija postoje klasificirani podaci i svatko tko je odgovoran i poštuje zakon morao bi znati da ne može iznositi nikakve detalje ako ih vidi ili čuje za njih u sigurnosnim agencijama. Svako iznošenje imena zaposlenih u sigurnosnim agencijama predstavlja sigurnosni problem', rekao je Čuljak.

Novinari su Čuljka podsjetili da su te dvije osobe s prezimenom Karamarko u sigurnosnim službama zaposlene na par dana, a onda prebačene na poslove u ministarstvo financija i Carinu. 'U to je vrijeme nije bilo zakona o sigurnosnim agencijama i sigurnosnom sustavu nego su postojale uredbe i radilo se na osnovi uredbi i nigdje u tim postupcima nije prekršen zakon, sve je bilo u skladu s tadašnjim propisima', rekao je Čuljak.

Zaključke nadzora još uvijek nije dobio, ali informacije o njima vidi u medijima. 'Treba ispitati tko je pustio te informacije koje nisu sadržaj onoga što je zaključak Odbora za nacionalnu sigurnost. Netko je neovlašteno davao određene podatke u medije i to zahtijeva istragu', rekao je Čuljak.