MESIĆ U NU2

'Karamarko je mrtvac koji hoda, ali on to još ne razumije'

05.06.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Gost Aleksandra Stankovića u 'Nedjeljom u dva' je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić. Komentirao je aktualnu političku situaciju u zemlji te ukidanje ureda bivšeg predsjednika.

Zadnji puta je bio u emisiji prije 14 godina. imao je 67 godina, a sada dakle 81. Što se promijenilo? 'Nije mi se puno promijenilo u životu. Ja kad se gledam u ogledalo vidim istog čovjeka, a onaj koji gleda sa strane vidi razliku. Bavim se sportom, a kako su svi u obitelji vegetarijanci, samo pas i ja jedemo meso', kazao je na početku Mesić u 'Nedjeljom u dva' na HTV-u

Na pitanje kako će se rasplesti kriza u Vladi, Mesić je rekao da je to teško procijeniti. 'Kriza je tu. Postoji nekoliko scenarija - novi izbori, to je jedino u redu, a moguće je preslagivanje koje ne može biti dugotrajno. Hrvatsku možemo nazvati jednom velikom nevladinom udrugom - jer Hrvatska nema Vladu', rekao je.

Za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka rekao je da se ne radi o sukobu interesa ili kaznenom djelu. 'Ovdje se radi o moralno-političkoj odgovornosti. Ona je evidentna. Ako misli dobro svojoj stranci on bi mora odstupiti. Morao je znati što mu radi žena', kazao je Mesić.

'Biračko tijelo je korektivni intelektualac. Građani su na prethodnim izborima željeli treći put pa je zbog toga Most uspio. No sad se pokazalo da ni to nije u redu. Ostat će ponovno isti odnos snaga, ali ipak malo promijenjen. Odluke bivše vlade, u zadnjoj godini njihovog mandata pokazalo su se kao korisne. Hrvatska se izvukla iz recesije i gospodarstvo je raslo - građani će to honorirati', smatra.

'Brkić je evoluirao, do koje mjere i koliko bi to bilo korisno za Hrvatsku, teško mogu reći. Za Karamarka, s obzirom na to što se događalo s njim i njegovom suprugom, mislim da je u političkom smislu mrtvac koji hoda, ali on to još ne razumije', smatra Mesić.

O ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću je rekao da je 'kod njega je problem to što je osudio zločine koji su se dogodili s ustaške strane, a nikad nije ih osudio ustaški režim. Nije se odrekao nijedne poruke koje je slao na razinim skupovima ili pisanim izjavama'.