boje se njegova povratka?

Karamarko dignuo na Facebook zanimljivu objavu: Kriv sam za sve?! Evo za što jesam

Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko

Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio se na Facebooku poduljom objavom potaknutom apelom predstavnika srpske, židovske i romske nacionalne manjine te antifašista hrvatskim institucijama u kojem traže da 'Hrvatska osudi i suzbije širenje mržnje prema pripadnicima naroda žrtava fašizma i antifašistima, kao i širenje neistina o zločinačkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), sazdanoj na rasnim zakonima'. U tom apelu prozivaju i Karamarka, a on se odlučio razračunati s njima

Osvrnuo se na pasus u apelu naslovljenom 'Karamarko je kriv za sve'. 'Tu tezu isti su dan u saborskoj raspravi kao papagaji ponovili Peđa Grbin i Saša Đujić, obrazlažući kako je mojom pojavom na političkoj sceni otpočela ustašizacija Hrvatske. Tim pamfletima pridružile su se i velikosrpske Novosti s jedne strane fabricirajući ustaštvo u Hrvatskoj, a s druge veličajući komunistički, diktatorski režim bivše Jugoslavije', piše Karamarko.

'Kriv sam što sam se rodio i što mi je otac Martin živi svjedok Križnog puta, živi svjedok tabuiziranoga genocida nad hrvatskim narodom nakon završetka Drugog svjetskog rata? Kriv sam što sam kao ministar unutarnjih poslova otpočeo lustraciju uhićenjem Josipa Boljkovca, utemeljeno osumnjičenog za zločine nad hrvatskim civilima nakon završetka Drugog svjetskog rata? Kriv sam jer me je nakon toga general Blagoje Grahovac, glasnogovornik Stjepana Mesića i Budimira Lončara u institutu IFIMES, proglasio državnim neprijateljem broj 1 te me urotnički obilježio kao metu koju treba eliminirati iz političkog života Hrvatske?

Kriv sam što sam kao čelnik HDZ-a i Domoljubne koalicije pet puta zaredom pobijedio na svim izborima porazivši one koji su Hrvatsku podijelili na 'mi i oni'? Kriv sam što je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila Ivu Josipovića, osvojila Pantovčak i usudila se s Pantovčaka ukloniti bistu J. B. Tita?

  • +5
  • +2

Grabar Kitarović i Karamarko na Općem saboru Mladeži HDZ-a

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Kriv sam što je s najljepšeg trga u Zagrebu uklonjen diktator Tito? Kriv sam što sam tijekom cijele svoje političke karijere gradio strateške prijateljske odnose s Izraelom, a to strateško prijateljstvo s Izraelom činjenica je i danas? Moja snažna osuda Holokausta i iskrena empatija prema židovskom narodu zasigurno učvršćuju to prijateljstvo Hrvatske sa službenim Izraelom. Kriv sam što sam izjavio da antifašist može biti samo onaj koji osuđuje svaki oblik totalitarizma, bilo da se radi o fašizmu ili komunizmu? Kriv sam što sam ukazivao na pogubnost nekontroliranog uvoza nauštrb domaće proizvodnje i što se nakon mog odlaska iz politike i nakon donošenja lex Agrokora povećao uvoz poljoprivrednih proizvoda barem za 20 posto?

Kriv sam što smo izgubili arbitražu INA-MOL, što ćemo vjerojatno izgubiti i drugu, čime će hrvatski državni proračun biti oštećen za nekoliko milijardi kuna? Kriv sam što je nakon moje političke eliminacije iz Hrvatske iselilo 200.000 sposobnih Hrvatica i Hrvata? Kriv sam što nisam bio u koaliciji s Pupovcem i pročetničkim SDSS-om!? Kriv sam što Pupovčeve velikosrpske Novosti na posljednjoj naslovnici veličaju Jugoslaviju? Kriv sam što su te novine financirane novcem hrvatskih poreznih obveznika?', nabraja.

  • +15
  • +12

Zagrljeni i raspjevani Karamarko i kolege na predizbornom skupu

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Zaključuje kako je kriv samo zbog činjenice da se neki 'gremiji' boje njegova aktivnog uključivanja u politiku nakon više od dvije godine političke izolacije.

'Ako je tome tako, mogu im samo poručiti: 'Dobar je strah od Boga dan!'

'Za kraj, svima im čestitam 29. novembra, rođendan Jugoslavije, osobito onima koji muzu hrvatski proračun kako bi Hrvatsku blatili u međunarodnim krugovima i veličali propalu, diktatorsku, Titovu tvorevinu, koju, očito, nismo do kraja porazili u Domovinskom ratu', poručuje Karamarko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!