KOJA IZJAVA JE ISTINITA?

Karamarko o Vargi jučer: Družili smo se. Karamarko danas: Vidio sam ga samo jednom

26.09.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Franju Vargu, optuženog zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i, prema nekim navodima, za bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, Tomislav Karamarko vidio je, kaže, samo jednom u životu

Karamarko je za N1 kazao i da su mu neki prijatelji sugerirali upravo Vargu kao stručnjaka, vezano uz rekonstrukciju navodne krađe glasova na izborima 2015., za što je on tada optužio APIS, no 'nikad od te rekonstrukcije nije bilo ništa', rekao je.

No za Jutarnji list Karamarko je ispričao dosta drugačiju priču o tome koliko se puta vidio s Vargom. Za taj je list kazao kako je Vargu poznavao iz MUP-a, a da se s njim počeo intenzivnije družiti 2017., nakon što se povukao iz politike, vezano za spomenuti APIS.

'Znali su se viđati, a Varga mu se s vremenom počeo žaliti na svoju životnu situaciju. Ozbiljnu rekonstrukciju navodne krađe glasova nikada nije napravio, a ni, kaže, isporučio. No žalio se Karamarku kako mu je teško te je čak znao od njega, doznajemo, tražiti novac za račune za struju, operaciju, pomoć. Zadnji put su se čuli prije 20-ak dana, kad je Varga kontaktirao s njim želeći da mu financijski pomogne jer mora na operaciju', objavio je Jutarnji list.

Podsjetimo, zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, prema neslužbenim podacima uhićen je vozač ministra Tomislava Tolušića Blaž Curić.

  • +2
Tomislav Karamarko položio vijenac kod spomenika Oluja 95 Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Nakon ispitivanja u policiji Curić bi poslijepodne trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka u Gajevoj. Zatraži li nakon toga Uskok određivanje istražnog zatvora, o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.