PRODAJA ZEMLJIŠTA

Kandidatkinja Možemo! optužuje pulsku vlast za 'klasičan primjer klijentelizma'

06.04.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Kandidatkinja stranke Možemo! za pulsku gradonačelnicu Dušica Radojčić optužila je u utorak gradsku vlast za "klasični primjer klijentelizma ili potkupljivanja" zbog prodaje gradskog zemljišta poduzetniku koji Puli duguje 7,1 milijuna kuna

Radojčić se ustvrdila da se gradsko zemljište na Vidikovcu prodaje tvrtki Salvador Village d.o.o. vlasnika ivice Salvadora kao jedinom ponuditelju, nakon čega će na toj zelenoj površini "niknuti građevina koja će zauzeti cjelokupnu građevinsku parcelu i time tvrtki osigurati profit, a građanima umanjiti vrijednost kvarta i kvalitetu života".

To je omogućila gradska uprava koja nastavlja s prodajom građevinskih parcela bez prethodno izrađenih urbanističkih planova uređenja, kojima bi se osigurala kvaliteta gradnje i života u gradu, istaknula je Radojčić dodavši kako je prodaja građevinskog zemljišta na Vidikovcu sporna i zbog "uobičajenog načina provedbe postupka javnog natječaja za odabrane investitore".

"Da bi se neka tvrtka mogla natjecati u kupovini građevinskog zemljišta potreban je dokaz o podmirenju svih dospjelih dugovanja prema Puli. Tvrtka Stanoinvest i s njom povezanih 35 tvrtki istog osnivača, vlasnika i člana uprave Ivice Salvadora, na dan 16. ožujka Puli ukupno duguje 7,1 milijun kuna", kaže Radojčić.

Što se tiče tvrtke Salvador Village d.o.o., rekla je kako se radi o osnivanje nove tvrtke koja nema nikakvih obveza prema gradu. Apsurdno je da Pula dopušta Salvadoru, koji je osnivač i vlasnik više tvrtki koje duguju gradu, da legitimno sudjeluje na natječaju znajući za njegova milijunska dugovanja.

"U ovom slučaju ne radi se o neznanju već o namjeri jer unutar gradskih službi postoji evidencija dužnika. Radi se o koruptivno-klijentelističkom modelu funkcioniranja gradske uprave", poručila je Radojčić.