VUKOVAR ČEKA VODENI VAL

Josipović: Situacija je vrlo ozbiljna

14.06.2013 u 16:11

  • +8

Josipović obišao poplavom ugrožena mjesta u Baranji

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic

Bionic
Reading

Situacija je ozbiljna i upravo u toj ozbiljnosti posebno mi je drago da su se svi segmenti obrane od poplave ujedinili brzo i funkcionalno, izjavio je predsjednik Republike Ivo Josipović tijekom današnjeg obilaska poplavom ugroženih dijelova grada Vukovara

Vukovar dočekuje vrh vodenog vala na Dunavu u subotu, a procjenjuje se da će se kretati oko 720 cm ili koji centimetar više.

Predsjednik Josipović obišao je vukovarsko naselje Budžak, luku Vukovar i Otok športova u pratnji načelnika glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnika Drage Lovrića, zapovjednika kopnene vojske general bojnika Dragutina Repinca, ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića, vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Predsjednik je pohvalio civilne strukture kao i djelatnike Hrvatskih voda, Hrvatsku vojsku i sve druge uključene u obranu od poplava, dodavši kako trebaju nastaviti sa svim aktivnostima obrane od poplave..

I ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pohvalio je izuzetne napore svih uključenih u obranu od vodenog vala, no, odbio je komentirati štete prouzročene na poljoprivrednim usjevima.

'Imamo povjerenstva za procjenu šteta, no, o financijskim implikacijama poplave ne bih htio sada govoriti jer je najvažnije spriječiti ozbiljne i veće štete na objektima i zaštiti stanovništvo', kazao je.

Sve koji sudjeluju u obranu od poplava pohvalili su i vukovarsko-srijemski župan Galić i vukovarski gradonačelnik Sabo.