KANDIDAT ZA ŽUPANA

Jakovčić u slučaju pobjede najavio dogovor o razvoju Istre

24.05.2009 u 13:26

Bionic
Reading

Kandidat koalicije IDS-SDP-HNS za istarskog župana Ivan Jakovčić rekao je danas u Puli kako će, ako dobije potporu birača u drugom krugu lokalnih izbora, s novoizabranim gradonačelnicima i i načelnicima istarskih općina dogovoriti način upravljanja Istrom u iduće četiri godine

Jakovčić je na konferenciji za novinare u Puli izjavio da će, bude li izabran za istarskog župana, u prvom tjednu novog mandata pozvati sve gradonačelnike i načelnike u Istri na dogovorio o načinu upravljanja Istrom u iduće četiri.

Dodao je kako će, pobjedi li, 'ponuditi konsenzus opoziciji, odnosno 'Ladonji' i HDZ-u o deset ključnih pitanja razvoja u Istri'.

'Za razliku od mog protukandidata u drugom krugu Plinia Cuccurina koji nudi strahovladu i najavljuje čistke, smjene i teror u Istri, ja im pružam ruku suradnju jer želim konsenzus i partnerstvo s njima', ustvrdio je Jakovčić.

Nositelj liste IDS-HNS za županijsku skupštinu Damir Kajin rekao je kako je Istra danas prepoznata po Uljaniku i antifašizmu, ali i po IDS-u jer je zahvaljujući ovoj stranci postala, kako je rekao, 'politički pojam koji je prepoznatljiv ne samo u Zagrebu, Ljubljani ili Rimu nego sve više u Bruxellesu i u Strasbourgu'.

Dodao je kako IDS upućuje poruku središnjim vlastima da 'želi svoj na svome upravljati po svome".

'Stoga poručujem kako neće biti moguće privatizirati Uljanik bez građana Istre i lokalne samouprave ili poklanjati turističko i poljoprivredno zemljište kako se činilo do sada, obzirom da se više od tisuću hektara turističkog zemljišta više od desetljeća koristi bez kune naknade', ustvrdio je Kajin.