LETJELI KROVOVI...

Jak vjetar i tuča poharali Požeštinu i izazvali štete

14.07.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Velika promjena vremena polako dolazi i u Hrvatsku. Jak vjetar i tuča u popodnevnim satima pogodili su jugoistočne dijelove Požeštine

Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege.

Olujni vjetar je rušio drveće i skidao krovove kuća. Na terenu su vatrogasne postrojbe te djelatnici HEP-a.

Osim kuća, stradali su gospodarski objekti. Šteta je milijunska, uvjeren je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

I područje Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji poharalo je jako nevrijeme kakvo ne pamte ni stariji mještani. U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru, u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica. Dio grada je bez struje, kao i neka okolna mjesta. Na terenu su ekipe HEP-a, komunalaca i vatrogasci. Šteta je višemilijunska, a teško ju je i sagledati jer je ubrzo pao mrak. Pravi razmjeri štete bit će poznati ujutro, kada se dobiju sve informacije s terena, rekao je za web portal HRT-a gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Požeški 034.portal.hr objavio je fotografije čitatelja koje pokazuju razmjere štete.


DHMZ: Promjenljivo oblačno, povremeno kiša i grmljavina

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša i grmljavina, mjestimice i izraženiji pljuskovi, glavninom u prvome dijelu dana. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a u gorskoj Hrvatskoj zapadni i jugozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje i jak, samo ujutro na jugu još jugo, a potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu većinom od 21 do 26 °C, a u Dalmaciji između 26 i 31 °C, navodi se u prognozi DHMZ-a za Hrvatsku za danas 14. srpnja.

Nevrijeme u Požegi