TROJE MRTVIH

Iza Virovitičko-podravske županije najteži je dan od početka epidemije

16.09.2020 u 15:21

Bionic
Reading

Iza Virovitičko-podravske županije najteži je dan vezan za COVID-19. Naime, tri su osobe preminule, dvije u Respiratornom centru u Osijeku, jedna u Općoj bolnici Virovitica. Riječ je o dvije žene (1939. i 1946. godište) i muškarcu (1954. godište). Žena su bolovale od brojnih komorditeta, hipertenzija i dijabetesa, dok je preminuli muškarac imao teško kliničko stanje, s nedavno preboljenim moždanim udarom i teškim neurološkim sekvelama

Osim toga, u posljednja 24 sata, 81 osoba je testirana na virus SARS-CoV-2, a troje je novozaraženih. Za petero se čekaju rezultati, a 73 osobe su negativne na koronavirus. Troje je oporavljenih od COVID-19, javlja županijski Stožer civilne zaštite.

'Imali smo jako dobru epidemiološku sliku, koja se nažalost pogoršala. Upozoravamo i apeliramo na odgovorno ponašanje uz poštivanje epidemioloških i sigurnosnih mjera. Nikome od nas nije u interesu ovakvo povećanje broja oboljelih, ali i broja preminulih. Budimo odgovorni', naglasio je i apelirao dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije i član županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Virovitica hospitalizirana su četiri COVID-19 pacijenta. Troje je starije, a jedan srednje životne dobi. Svi imaju broje komorbiditete, a od čega troje ima srednje teške oblike bolesti, a jedna osoba teži oblik, ali on još uvijek ne zahtijeva mehaničku ventilaciju. Trenutno su 234 osobe u samoizolaciji.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije 154 osoba se zarazila COVIDOM-19. Od toga, 66 ih je trenutno aktivno, osamdeset i troje ih se oporavilo, dok su tri žene i dva muškarca preminuli.