uživanje na jadranu

Iz Srbije ih prozivaju zbog ljetovanja u Hrvatskoj za vrijeme Oluje, a hrvatske su marine pune jahti srbijanskih poduzetnika bliskih Vučiću

08.08.2022 u 08:52

Bionic
Reading

Iako su ovih dana iz Srbije došle prozivke građana Srbije koji u vrijeme Oluje ljetuju na hrvatskom dijelu Jadrana, mnogi srbijanski poduzetnici i poznate osobe imaju brodove i jahte na hrvatskom vezu ili plove po našem dijelu Jadrana

Neki od srpskih poduzetnika koji imaju vez u hrvatskim marinama vrlo su bliski vladajućim strukturama toj zemlji. Posebno se ističu dva imena koji imaju vez u Hrvatskoj, a privrženi su Aleksandru Vučiću i njegovoj obitelji, piše Jutarnji list.

Vez u hrvatskoj marini tako ima 30-metarska jahta Azimut "Millennium II". Riječ je o luksuznoj jahti vrijednoj oko osam milijuna eura čiji je vlasnik Ivan Bošnjak, koji je sa Stojanom Vujko i Draganom Kilibardom suvlasnik kompanije KBV. Ta tvrtak izvođač je radova na 'Beogradu na vodi', te često dobiva poslove na projektima Srbijagasa. Vučića veže i prijateljstvo s predsjednikom KK Partizan Ostojom Mijailovićem koji u marini hotela Le Meridien Lav na vezu ima 25-metarsku jahtu Azimut, vrijednu oko pet milijuna eura.

Na hrvatskom dijelu Jadrana može se vidjeti često i jahtu "joyMe" Philipa Zeptera koja je sagrađena u Kraljevici. Jadranom plove i jahte poduzetnika Dragana Šebulova, predsjednika Hrvačkog kluba Radnički iz Beograda, vez u jednoj marini na splitskom području imao je Milan Popović, a dugi niz godina stalni vez u hrvatskim marinama ima Milan Beko, vlasnik kompanije Worldfin i Luke Beograd. Vez u marini hotela Le Meridien Lav ima Dragoslav Dika Micić, jedan od vlasnika logističke tvrtke MD International, zastupnika Henkela. Na splitskom području vez za jahtu ima i poduzetnik Miloš Ljuljić. On je vlasnik hotela Srbija u Beogradu i suđeno mu je zbog afere Hypo Alpe Adria Bank.

  • +22
Ilustrativna galerija / Gužve u trajektnoj luci Split u jeku turističke sezone Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric