traju ispitivanja

Odvjetnik uhićenih Hrvata: Nisu došli u Grčku ubijati, to su obiteljski ljudi

11.08.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Odvjetnik Vasilis Noulezas, koji brani trojicu hrvatskih huligana koji su sudjelovali u neredima u Ateni, za 24sata je rekao kako tužiteljstvo nema čvrstih dokaza

'Nema noža, nemaju čvrstih materijalnih dokaza. Na video snimcima se ne vide lica, a ono što smo uspjeli vidjeti je da su navijači AEK-a napali navijače Dinama na što su oni uzvratili', izjavio je Noulezas za 24sata, koji navodi kako je jedan od njegova tri klijenta D. K. (Dragan Kolar) osumnjičen da je bio vođa nasilne skupine.

'Čvrsto sam uvjeren da moji klijenti nisu počinili nikakav zločin, zato ih i branim ovdje. Trenutno prolaze ispitivanja kod istražitelja nakon čega će istražni sudac odlučiti hoće li ih pustiti na slobodu da mogu u Hrvatsku ili će u pritvor. Postoji mogućnost da ih puste da se brane na slobodu uz neke posebne uvjete, poput toga da ne napuštaju Grčku', rekao je i dodao kako su njegovi klijenti obiteljski ljudi koji su u Grčku došli podržati svoj tim te da im je žao zbog svega što se dogodilo i da oni nisu u Atenu došli ubijati.

  • +5
Navijači pred istražnim sucem Izvor: Pixsell / Autor: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSE

Podsjetimo, prva tridesetorica uhićenih izglednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici. Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Odvjetnik Vasilis Noulezas Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić