divljanje u ateni

Poznato za što se terete uhićeni navijači, grčki mediji pišu o pet osumnjičenih za ubojstvo

11.08.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Phialdelphia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počeli su se u petak izjašnjavati o optužnici. Pred istražne suce i javne tužitelje bi u subotu trebala izaći još tridesetorica optuženika, a u nedjelju bi se o optužnici trebalo izjasniti preostalih 45 uhićenika, prenose grčki mediji.

Grčki portal To Vima piše za što su optuženi privedeni navijači.

Kaznena djela su: ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva.

Prekršaji su: remećenje javnog reda i mira, pokušaj nanošenja opasnih tjelesnih ozljeda, oštećenje tuđe imovine, nasilje uoči sportskog natjecanja, nedopušteno nošenje oružja, uporaba oružja, posjedovanje signalnih raketa.

Laboratorijska ispitivanja se nastavljaju kako bi se identificirao ubojica. Analiziraju se pronađeni predmeti i izuzeti genetski materijal, a u noktima žrtve već je otkriven DNK počinitelja.

Isti portal piše da se za ubojstvo navijača AEK-a sumnjiči pet osoba - jedan Hrvat, jedan Albanac i tri Grka. Albanac i Hrvat su prilikom, piše portal, uhićenja imali preklopne noževe na kojima je bila krv i odmah su izdvojeni od ostalih uhićenih, osumnjičenih za ubojstvo.

Navijači AEK-a okupili se ispred zgrade suda gdje je počeo sudski proces za uhićene navijače Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Tko su grčki osumnjičenici?

Dvojica Grka organizirani su navijači grčkog tima i imaju težak kriminalni dosje. Prvi ima 27 godina i poznat je policiji jer je uhićen 4 puta vezano uz kaznena djela nasilja, razbojstva, nanošenja teške tjelesne ozljede.

Drugi glavni osumnjičenik također je Grk, ima 27 godina i uhićen je u veljači 2022. zbog umiješanosti u incidente sportskog nasilja.

  • +5
Navijači pred istražnim sucem Izvor: Pixsell / Autor: KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSE

Traga se za trećim glavnim osumnjičenikom Grkom. No, identificiran je iz njegovih objava na društvenim mrežama u kojima navodi svoju prisutnost i sudjelovanje u tučnjavi.