veliki projekti

IDS i PGS u Restartu za jačanje regionalizacije i decentralizacije

01.07.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Zajednički ciljevi IDS-a i PGS-a u sljedećem mandatu Hrvatskog sabora bit će jačanje regionalizacije i decentralizacije Hrvatske, istaknuli su srijedu Tulio Demetlika i Darijo Vasilić u Rijeci, a iz riječkog SDP-a poručili su da veliki projekti tu nisu došli s HDZ-om pa neće s njim ni otići

Veže nas 30 godina suradnje

Predsjednik njihova dosadašnjeg zajedničkog kluba zastupnika Tulio Demetlika (IDS) na konferenciji za novinare koalicije Restart izrazio je uvjerenje da će Vasilić (PGS), kao kandidat na listi koalicije za 8. izbornu jedinicu, ući u Sabor i time ojačati aktivnost kluba.

"IDS i PGS su sinonimi političke dosljednosti. Povezuju nas 30 godina izuzetne suradnje i zajednički ciljevi", kazao je Demetlika.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da bi dobre rezultate upravljanja jedinicama lokalne i regionalne samouprave na području Kvarnera i Istre bilo dobro prenijeti i na ostale krajeve Hrvatske.

"Zalažemo se za održivu poljoprivredu u funkciji turizma i stavljanje u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, kroz OPG-ove", rekao je.

Jovanović: Hitno preispitati odluku DIP-a

Željko Jovanović (SDP) istaknuo je da ovi krajevi mogu biti primjer vrlo dobrog sustava zdravstva i obrazovanja te razvoja znanosti, posebno zahvaljujući izvrsnosti Sveučilišta u Rijeci.

Obrazovanje treba biti svima dostupno u jednakoj mjeri, kao i dječji vrtići i jaslice i nužno je provesti cjelovitu kurikularnu reformu, istaknuo je.

Jovanović je ocijenio da su sporne odluke Državnog izbornog povjerenstva po kojima se onemogućuje glasanje oboljelima.

Time se krše njihova ustavna prava i to treba hitno preispitati, istaknuo je.

Riječki SDP: Glas Domovinskom pokretu znači ministarstvo kulture - Hasanbegoviću

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović komentirao je HDZ-ovu izbornu kampanju u Istri i Kvarneru i rekao da veliki projekti nisu došli s HDZ-om, niti će s njim otići, nego da su u njima sudjelovale i druge vlade.

Na ocjenu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da je svečanost otvaranja godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci bila "komunistički dernek", poručio je da je "glas za Domovinski pokret - glas da Zlatko Hasanbegović bude ministar kulture".