ČAČIĆ PORUČIO SINDIKATIMA

'Ideja da se Vlada odrekne 1,20 kuna iz litre goriva je fantastična'

02.04.2012 u 14:14

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić komentirao je novo poskupljenje goriva koje kreće od ponoći, a osvrnuo se i na prijedlog da se Vlada odrekne 1,20 kuna namijenjenih cestama i autocestama koje se nalaze u strukturi litre goriva

'Ako Vlada intervenira, to će biti ugrožavanje standarda građana. Čuo sam danas neke fantastične ideje sindikata da treba skinuti iz cijene benzina 60 lipa za ceste i 60 lipa autoceste. To je izvrsno! Bit će 1,20 kuna jeftinije gorivo, a onda ćemo iz budžeta otplaćivati kredite za ceste i autoceste, a da bismo budžet napunili, onda ćemo staviti neki novi porez u istom tom iznosu. To su ta genijalna rješenja', kazao je cinično Čačić.

Upitan hoće li Vlada što poduzimati po pitanju odricanja svog dijela kolača u udjelu cijene litre goriva, Čačić je rekao da je tu prostor od svega dvadesetak lipa.

'Nema tu velike pameti. Ako imate krizu na tržištu nafte i plina, onda cijena raste. Kako veliki udio u proizvodnji elektroenergije imaju nafta i plin, onda to diže i cijenu struje, a posebno to utječe kad imate sušnu godinu kao što je sada slučaj kod nas.

Svaki naš građanin to razumije i zna da Vlada na cijenu nafte ne utječe. Možemo utjecati na graničnike, a to je nekakvih dvadesetak lipa. Dobra je vijest da su se cijene na tržištima zaustavile i možemo očekivati pad', zaključio je Čačić.

185589,185145,185070,185727