OKUPLJANJE CENTRA

HSLS pozvao na ujedinjenje Pametno, Daliju Orešković i Lipu: 'HDZ i SDP nisu rješenje, nego problem'

11.01.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Dario Hrebak pozvao je u subotu stranke političkog centra da se na predstojećim parlamentarnim izborima ujedine, s obzirom s još nekoliko stranaka liberalnog centra HSLS dijeli sličnu političku agendu.

"Borba protiv korupcije, povećanje transparentnosti, uvođenje digitalizacije, to je sve politička agenda koju HSLS dijeli s još nekoliko političkih opcija, poput stranke Pametno, Starta i Lipe", kazao je Hrebak na konferenciji za medije uoči sjednice Predsjedništva stranke.

Stoga je stranke političkog liberalnog centra, pozvao na ujedinjenje na predstojećim parlamentarnim izborima. Istaknuo je da će koaliranje isključivo ovisiti o podršci koju će druge stranke pokazati prema HSLS-ovom projektu transparentnosti, poput onoga u Bjelovaru.

Upitan je li već stupio u kontakt s tim političkim opcijama, Hrebak je kazao da traju intenzivni razgovori, te da je HSLS spreman i otvoren za suradnju s bilo kojom političkom strankom.

Istaknuo je da će projekt transparentnosti u gradu Bjelovaru, gdje je gradonačelnik, u budućnosti biti zaštitni znak HSLS-a, te kako je tim projektom građanima odaslana snažna poruka - da imaju pravo znati kako se troši novac ne samo na lokalnoj, nego i na državnoj razini.

  • +2
Konferencija za novinare HSLS-a o imenovanju izbornoga stožera za parlamentarne izbore Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Hrebak: HDZ i SDP nisu rješenje, nego problem

Hrebak je istaknuo i kako su velike stranke, HDZ i SDP, zadnjih 30 godina napravile manje za borbu protiv korupcije nego što je HSLS u Bjelovaru napravio u posljednjih godinu dana.

"Velike stranke, HDZ i SDP, nisu rješenje, one su problem - ne mogu se uspješno boriti protiv korupcije", kazao je.

Smatra i da se u borbu protiv korupcije mora krenuti, a ne samo o njoj govoriti, te se osvrnuo na stanje u Zagrebu, kazavši da ono što se u njemu događa - mora stati.

Ustvrdio je da je najveća pogreška HDZ-a suradnja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

"To se sad moglo vidjeti na proteklim predsjedničkim izborima, da je njihovu kandidatkinju upravo Milan Bandić koštao pobjede na izborima. Mislim da je to poruka i HDZ-u i SDP-u", poručio je.

Dodao je da HSLS, koji ima jednog zastupnika u Hrvatskom saboru i to zahvaljujući koaliciji s HDZ-om, više nikoga neće bezrezevno podržavati.

"Nije tajna da podržavamo vladajuću stranku, ali nije tajna niti to da nas žulja što 'žetončići' i dalje vladaju u Hrvatskom saboru", rekao je Hrebak.