doček nogometaša

Hoće li kiša pokvariti slavlje? Evo kakvo nas vrijeme danas čeka u Hrvatskoj

16.07.2018 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon osvojenog svjetskog srebra hrvatski nogometaši vraćaju se u Zagreb na proslavu. Pogledajte kakvo će ih vrijeme dočekati

U većini krajeva djelomice, u početku i pretežno sunčano. Ujutro na kopnu mjestimice magla.

Vrijeme 16.7. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Već od jutra sa zapada naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, na sjevernom Jadranu i u gorju, a prema večeri i u noći na utorak proširit će se na ostatak zemlje, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Lokalno je moguća izraženija oborina, uglavnom na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, a na Jadranu do umjeren jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u početku i sjeverac. Najviša dnevna temperatura između 26 i 31 °C.

  • +74
Hrvatska slavi srebro! Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Zagrebu djelomice sunčano, ujutro na širem području grada mjestimice magla. Tijekom dana porast naoblake, a prema večeri i osobito u noći na utorak uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 28 °C.

Doček u Zagrebu

Brojni građani očekuju se u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku hrvatske nogometne reprezentacije koja je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Dolazak reprezentacije u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati.

Za utorak se predviđa mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina, osobito u noći i u prvom dijelu dana. Ponegdje moguće i izraženije oborine, osobito na Jadranu i u gorskim predjelima. Popodne sa zapada smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 15 do 18, na Jadranu od 19 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 28 °C.