NOVAC ZA NAČELNIKOV SAVJET

HNS-ovac osumnjičen za korupciju

04.02.2013 u 15:30

Bionic
Reading

Policijski službenici PU varaždinske podnijet će kaznenu prijavu protiv načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju

Naime, Državni ured za reviziju utvrdio je da nije sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao ni Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, imenovanje i financiranje Savjeta načelnika općine. Njegovih šestero članova, koji su obavljali različite zadatke, dobivalo je 500 kuna mjesečno, odnosno oko 182.000 kuna bruto od početka 2010. pa do 30. lipnja 2012.

Međutim, kako upozorava Korotaj, odluku o ustroju Savjeta i naknadama donijelo je Općinsko vijeće 2009. sukladno općinskom Statutu, odnosno zakonima.

'Savjet i dalje postoji, a naknade smo ukinuli odmah kada je Državna revizija ustvrdila da to nije sukladno zakonima. Međutim, i danas smatram da smo radili prema statutu i zakonima te duboko vjerujem kako ćemo to uspjeti dokazati na sudu', naglašava načelnik Općine Cestica koja zacijelo nije jedina jedinica lokalne samouprave sa savjetom.