ravnateljica bolnice

Heroina Domovinskog rata dr. Vesna Bosanac dobila svoju ulicu u Vukovaru: 'Bila je simbol obrane i stradanja ovog grada'

08.07.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Odluka Gradskog vijeća da se Bolnička ulica u Vukovaru preimenuje u Ulicu Vesne Bosanac mali je ali simbolični čin poštovanja prema ratnoj i višegodišnjoj poratnoj ravnateljici vukovarske bolnice, izvijestili su u petak iz vukovarske organizacije Hrvatskih suverenista

Odluka o preimenovanju Bolničke ulice u Ulicu Vesne Bosanac donijelo je Gradsko vijeće Vukovara na sjednici u četvrtak većinom glasova, podsjeća predsjednik Kluba vijećnika Hrvatskih suverenista u vukovarskom Gradskom vijeću Vedran Vuleta dodajući kako su se iz te političke opcije nadali da bi prijedlog mogao biti donesen jednoglasno s obzirom na značaj koji je dr. Vesna Bosanac imala za sve Vukovarce.

"Međutim, usvojen je većinom glasova hrvatske opcije, ali zadovoljni smo jer smo već dobili pozitivne komentare građana Vukovara", rekao je Vuleta istaknuvši kako je dr. Vesna Bosanac bila simbol obrane i stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, iznimno hrabra žena koja je poslala nebrojeno puno apela za spas ranjenika i civila u Vukovaru tijekom brutalne agresije 1991., a i sama je završila u srbijanskom ratnom zatočeništvu.

Ratna i poslijeratna ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac, koja je zbog svog nesebičnog zalaganja i spašavanja ranjenika, postala je jedan od simbol obrane Vukovara i otpora agresiji u Domovinskom ratu, umrla je 21. ožujka u 73. godini, nakon duge i teške bolesti.

Vuleta podsjeća i kako su prije samog izglasavanja, sukladno zakonu, Hrvatski suverenisti kao predlagatelji, proveli anketu među stanarima u Bolničkoj ulici slažu li se s prijedlogom promjene naziva poslije čega su tražili pozitivno očitovanje od vladinog povjerenstva za standardizaciju imena.

"Kako građanima ne bi stvarali novčani trošak u Odluku smo uvrstili odredbu prema kojoj će Grad Vukovar refundirati trošak onim građanima koji budu morali promijeniti osobne iskaznice", navodi predsjednik Kluba vijećnika Hrvatskih suverenista u Gradskom vijeću Vukovara Vedran Vuleta.