PORUKE IZ 'DRUGE DOMOVINE'

'HDSSB je razlog političkog progona Glavaša'

02.08.2010 u 18:56

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), koje se sastalo u ponedjeljak u Drinovcima kod Gruda gdje se skriva osnivač te stranke Branimir Glavaš, odbilo je prihvatiti presudu Vrhovnoga suda, koji je Glavaša proglasio krivim za ratni zločin

HDSSB tvrdi da je presuda ispolitizirana i da je riječ o političkom progonu.

'HDSSB ne priznaje ispolitiziranu i kompromisnu presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Osnivanje HDSSB-a je i razlog političkog progona Branimira Glavaša, a suđenje Glavašu je i suđenje HDSSB-u', pročitao je zaključke HDSSB-a predsjednik stranke Vladimir Šišljagić

Na izvanrednoj sjednici predsjedništva stranke navedeno je da Glavaš nije ni došao u BiH bez odluke i suglasnosti stranke. Dodaje se da bez suglasnosti stranke Glavaš 'ne treba donositi odluke i samostalno povlačiti poteze'.

Predsjedništvo HDSSB-a odlučilo je i da se odgodi i konferencija za novinare koja je za ponedjeljak bila sazvana u Mostaru.

Vrhovni sud potvrdio je da je Branimir Glavaš kriv za ratni zločin počinjen protiv civila u Osijeku 1991., ali je i preinačio prvostupanjsku presudu zagrebačkoga Županijskog suda te mu je jedinstvenu zatvorsku kaznu smanjio s deset na osam godina.