STANJE NA CESTAMA

HAK: Jak vjetar otežava promet

19.04.2024 u 07:39

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački te na Paškom mostu

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina).

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti.  Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna - Žigljen te katamaranska linija: Novalja - Rab - Rijeka.